13.7 C
Zagreb
Četvrtak, 28 ožujka, 2024

Veliki neredi u Belgiji i Francuskoj nakon poraza Maroka: Poginuo dječak, uhitili stotine

Prema priopćenju lokalnih vlasti Montpelliera, dječak je nasilno udaren automobilom te je prebačen u bolnicu, ali je ubrzo potom preminuo

Pročitajte još:

Dječak je poginuo u francuskom gradu Montpellieru usred sukoba navijača Francuske i Maroka nakon polufinala Svjetskog prvenstva. U priopćenju koje je izdao ured lokalne vlade navodi se da je dječaka u sukobu “nasilno udario” automobil.

Prebačen je u bolnicu, ali je preminuo nedugo nakon dolaska.

Oko stotinu navijača privedeno je u srijedu navečer u Bruxellesu zbog nereda nakon poraza Maroka od Francuske 2:0 u polufinalnoj utakmici Svjetskog prvenstva u nogometu, izvijestila je novinska agencija Belga pozivajući se na policiju.

Navijači su privedeni zbog remećenja javnog reda i mira, oštećivanja dva policijska vozila i posjedovanja zabranjenog vatrometa, izvijestila je agencija rano u četvrtak.

Dijelovi prometnica u centru grada bili su ograđeni uoči utakmice, navodi se u izvješću. Slike od srijede navečer pokazuju hrpe zapaljenog smeća kao i veliki broj policajaca s opremom za razbijanje nereda na ulicama Bruxellesa, s policajcima odjevenima u opremu za razbijanje nereda.

Sukobi izbili i u Antwerpenu
Na fotografijama koje je objavila Belga vide se i stanovnici koji su u srijedu navečer počeli čistiti ulice.

Maroko je postao prva momčad iz Afrike koja je stigla do najbolje četiri momčadi na Svjetskom prvenstvu nakon što je u osmini finala izbacio Španjolsku, a Portugal u četvrtfinalu. Pobijedili su i Belgiju u grupnoj fazi.

Nekoliko ljudi također je uhićeno usred sukoba u Antwerpenu, sjeverno od glavnog grada, izvijestila je Belga.

- Reklama-

Najnovije vijesti:

Povijesna odluka za Dinamo: Zajec je predsjednik Dinama! Skender dopredsjednik, izabran IO

Velimir Zajec novi je predsjednik Dinama! Na Skupštini je prisustvovalo 52. člana, osam iz liste 35 nije se pojavilo. Za...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
13.6 ° C
14.9 °
11.8 °
80 %
3.6kmh
0 %
Pet
21 °
Sub
24 °
Ned
20 °
Pon
21 °
Uto
11 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9141
GBP
1,1741
CHF
1,0426
CNY
0,1272
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: