7.4 C
Zagreb
Nedjelja, 28 travnja, 2024

Thompson pozirao s neonacistom i vođom Ku Klux Klana Stuttgart

Pročitajte još:

Thompsonov odvjetnik na Facebook je stavio fotografije na kojima zajedno s pjevačem pozira s neonacistom Markusom Frnticem. Nakon što su Novosti objavile članak, maknuo je objavu

Marko Perković Thompson imao je 4. rujna koncert u Iloku. Njegov odvjetnik Davorin Karačić na Facebook je stavio fotografije na kojima pozira s njemačkim neonacistom Markusom Frnticem, inače predsjednikom podružnice rasističkog Ku Klux Klana u Stuttgartu. Karačić je fotografije na kojoj pozira s neonacistom stavio na Facebook i označio je Frntica, pišu Novosti.

Karačić, Frntic i društvo fotografirali su se te subote u Osijeku pored spomenika crvenom fići, a potom u Viškovcima i Iloku, gdje su pozirali zagrljeni i s Thompsonom. Tu je i fotografija iz backstagea, a sljedećeg dana bili su u posjetu Spomen-domu hrvatskih branitelja u Vukovaru.

“Backstage odnosno bekstejdž iza koncerta. Ali nije kraj he he”, napisao je Karačić.

Karačić je fotografije s Thompsonom obrisao nedugo nakon objave u Novostima.

123

Stuttgarter Nachrichten u opsežnom članku iz 2015. piše da je njemačka obavještajna služba Markusa Frntica prvi puta uočila 1996., i to kao vođu podružnice rasističke organizacije Ku-Klux-Klan iz Stuttgarta, pišu Novosti.

Njemački istraživački novinari Franz Feyder i Sven Ullenbruch opisuju Frntića kao ključnu neonacističku figuru na jugozapadu Njemačke. Tamo je, kako navodi njemački list, izgradio filijalu poznate ekstremističke mreže Blood & Honour. Isti dnevnik navodi kako Frntic preko trbuha ima istetoviranog Adolfa Hitlera. Frntic, sin njemačke majke i hrvatskog oca, ima odlične kontakte u krugovima fašista i kriminalaca u Hrvatskoj”, pišu novinari u tom tekstu. Navode i da je broj registracije njegovog vozila 1488, pri čemu 14 označava slogan američkog rasističkog terorista Davida Lana, a 88 je šifra za “Heil Hitler”.

Frntic se u njemačkim neonacističkim Krugovima kreće desetljećima, a 2018. ispitivan je pred istražnim povjerenstvom. Predsjednik povjerenstva Frnticev stan je opisao kao “privatni muzej Trećeg Reicha”.

Thompsonov odvjetnik Davorin Karačić, član predsjedništva Neovisnih za Hrvatsku i pripadnik navijačke skupine Bad Blue Boys, poznat je po zagovaranju ustaškog pozdrava “Za dom spremni”.

Političke neistomišljenike i novinare javno naziva “yugo-pacovčad”, “retardirani ljevičari” i “kujice”, a usporedio ih je i s bakterijama, pišu Novosti.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
10.7 ° C
12.2 °
8.1 °
84 %
0.5kmh
0 %
Ned
24 °
Pon
25 °
Uto
24 °
Sri
22 °
Čet
19 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: