15.1 C
Zagreb
Četvrtak, 28 ožujka, 2024

Tomi Horvatinčiću sud odbio žalbu u zatvor se mora javiti 30. lipnja

Pročitajte još:

Horvatinčić je odgodu tražio, kako smo ranije pisali, radi rehabilitacije nakon operacije, ali sud je zaključio da mu je dovoljno tri mjeseca za oporavak

Zagrebački županijski sud odbio je žalbu Tome Horvatinčića da mu se odlazak u zatvor odgodi na šest mjeseci i ostao pri svojoj odluci da se Horvatinčić mora  javiti u zatvor 30. lipnja ove godine, doznaje Index.

Horvatinčić je htio duplo dužu odgodu. Mediji su nedavno izvijestili da mu je rješenjem, donesenim zadnjeg dana ožujka, odlazak na robiju prolongiran na tri mjeseca, a tražio je šest mjeseci.

Žalio se, no sud je sada konstatirao kako su mu tri mjeseca na slobodi dovoljna za obavljanje fizikalne terapije koja je razlog zadnjih odgoda.

Podsjetimo, 16. kolovoza 2011. godine Horvatinčić je kod otočića Lukovnjaka u primoštenskom akvatoriju prouzročio pomorsku nesreću u kojem je poginuo talijanski bračni par Francesco i Marinela Patella Salpietro.

Iako se Horvatinčiću sudilo tri puta on do danas nije otišao na odsluženje kazne. Prvi put dobio je uvjetnu kaznu od godine i osam mjeseci zatvora s trogodišnjim rokom kušnje, drugi put je oslobođen zbog navodne sinkope te je tada Viši sud ukinuo obje presude. Na trećem suđenju koje je bilo pred novim vijećem šibenskog suda Horvatinčić je dobio četiri godine i deset mjeseci, a presuda je postala pravomoćna u drugoj polovici 2019. godine.

Kao što je poznato, nakon presude ispostavilo se da je jako bolestan. Pogoršala mu se kronična bolest, išao je na operaciju u inozemstvo. Liječnici iz Zatvorske bolnice tvrdili su da u zatvorskom sustavu ne može dobiti adekvatnu medicinsku njegu. Poslije zadnjeg zahvata doznalo se da mu je potrebna fizikalna terapija, a dobivat će je, kako je najavio, u poliklinici Peharec u Puli. Sa zagrebačkog Županijskog suda informirali su nas da će “sudac sada periodično tražiti podatke o tome da li se Horvatinčić redovito podvrgava potrebnim terapijama”.

- Reklama-

Najnovije vijesti:

Povijesna odluka za Dinamo: Zajec je predsjednik Dinama! Skender dopredsjednik, izabran IO

Velimir Zajec novi je predsjednik Dinama! Na Skupštini je prisustvovalo 52. člana, osam iz liste 35 nije se pojavilo. Za...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
12.3 ° C
12.7 °
10.3 °
59 %
5.1kmh
0 %
Čet
15 °
Pet
20 °
Sub
24 °
Ned
21 °
Pon
23 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9141
GBP
1,1741
CHF
1,0426
CNY
0,1272
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: