6.2 C
Zagreb
Četvrtak, 25 travnja, 2024

Tomislav Horvatinčić na štakama stigao u Remetinec: ‘Bit ću dobar zatvorenik’

Pročitajte još:

Pravomoćno osuđeni poduzetnik Tomislav Horvatinčić javio se u srijedu oko 21,30 sati u Centar za dijagnostiku zatvora u Remetincu radi izdržavanja zatvorske kazne od četiri godine i 10 mjeseci zbog izazivanja pomorske nesreće u kojoj je u kolovozu 2011. poginuo talijanski bračni par Salpietro.

“Žalim što sam sudjelovao u nesreći. Idem u jednu instituciju, čuo sam jako dobre stvari o zatvorskom sustavu. Ovo je jedan od najhumanijih zatvora u EU. Ovo moje naprasno prekinuto liječenje će se nastaviti u zatvorskom sustavu”, rekao je Horvatinčić dok je ulazio u zatvor te dodao:

“U ovih 10 godina nijedan dan, nijedna rasprava nije odgođena zbog mene. Imao sam teške bolesti. Ja sam ispoštovao zakonsku proceduru, bit ću dobar zatvorenik, nadam se da ću se izliječiti do prosinca.Jesam li ja ubio namjerno to dvoje ljudi? Da vidimo tko je najinteligentniji za odgovor.

Ovo se nije dogodilo u zadnjih 100 godina. Da je bio nehaj, bila bi manja kazna. Vi ste svojim informiranjem i pritiskom tome pridonijeli. Ja bih bio najsretniji da ste napisali da sam dao milijun kuna u Zakladu Ana Rukavina, malom Šimunu ja plaćam liječenje, puno novih radnih mjesta sam otvorio. Morao sam doći ovako kasno jer sam morao popiti lijekove, povraćao bih cijelu noć, ja nemam želudac, pola tijela nemam. Imam jaku podršku obitelji i izdržat ću to”, rekao je između ostalog Horvatinčić prije odlaska u zatvor.

Lako je robijati ako se u glavi namjesti da ste vi krivi i da ste dobili pravednu kaznu. Ali ako vam sudi za namjerno izazivanje prometne nesreće… Vještaci kažu da sam vozio primjereno, u novinama kažu nije vozio primjereno… Ali ja vas sve volim i poštujem, možda ćemo se susresti u nekim drugim prilikama i s nekim ljepšim vijestima – istaknuo je.

Horvatinčić se javio u zatvor nakon što mu je odbijena posljednja molba za odgodom. I na odbijenicu se žalio, no to ne odgađa odlazak na izdržavanje kazne. Ukoliko Horvatinčićeva žalba bude usvojena on bi privremeno mogao biti pušten, ali samo zbog liječenja.

Sutkinja izvršenja zagrebačkog Županijskog suda Martina Maršić odbila je Horvatinčićevu molbu za odgodom izvršenja zatvorske kazne nakon što je sud ustvrdio da se Horvatinčićeve kronične bolesti mogu liječiti u okviru zatvorskog sustava.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
6.2 ° C
7.2 °
4.8 °
92 %
1kmh
0 %
Čet
13 °
Pet
17 °
Sub
18 °
Ned
23 °
Pon
21 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: