7.7 C
Zagreb
Četvrtak, 25 travnja, 2024

U ‘domovini’ omikrona hospitalizacije porasle nevjerojatnih 330 posto!

Pročitajte još:

U južnoafričkoj pokrajini Gauteng, gdje je otkriven novi soj koronavirusa, omikron, u protekla dva tjedna zabilježen je porast hospitalizacija oboljelih za čak 330 posto, piše britanski Mirror.

Proteklog tjedna u pokrajini Gauteng bilo je 580 hospitalizacija uzrokovanih covidom u odnosu na 120 hospitaliziranih dva tjedna ranije. Istodobno, ta pokrajina u kojoj se nalazi i Johannesburg, ima jednu od najlošijh stopa procijepljenosti u Južnoj Africi. Od 12 milijuna stanovnika, njih tek nešto manje od 40 posto dobilo je barem jednu dozu cjepiva.

Vijest o dramatičnom porastu hospitalizacija u pokrajini Gauteng dolazi nakon što su južnoafrički zdravstveni dužnosnici izjavili da su dosadašnji slučajevi covida izazvani varijantom omikron bili blagi. No, znanstvenici ipak strahuju da je riječ o dosad najzaraznijoj varijanti.

“Njihovi simptomi bili su toliko različiti i tako blaži od onih koje sam liječila prije”, rekla je dr. Angelique Coetzee iz Južnoafričke liječničke komore.

”To predstavlja blagu bolest sa simptomima poput boli u mišićima i umora koji traju dan ili dva. Do sada smo otkrili da zaraženi nemaju gubitak okusa i mirisa. Možda imaju lagani kašalj, no nema izraženijih simptoma. Neki od zaraženih trenutno se liječe kod kuće”, dodala je dr. Coetzee.

No, još nije moguće točno utvrditi koliko je hospitalizacija uzrokovano novom varijantom jer se gensko sekvenciranje provodi samo u malom broju slučajeva, piše Mirror.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
raštrkani oblaci
7.6 ° C
8.3 °
6.1 °
88 %
1.5kmh
40 %
Čet
8 °
Pet
16 °
Sub
19 °
Ned
23 °
Pon
25 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: