13.7 C
Zagreb
Četvrtak, 28 ožujka, 2024

Urša Raukar o planovima ‘Očekujemo da svi pročelnici i direktori Holdinga stave mandat na raspolaganje’

Pročitajte još:

Rezultate lokalnih izbora u Zagrebu komentirala je Urša Raukar iz platforme Možemo!. Tomislav Tomašević je u utrci za zagrebačkog gradonačelnika dobio čak 147.631 glas, odnosno 45,13 posto. To je više glasova nego što su drugi (Miroslav Škoro), treći (Jelena Pavičić Vukičević), četvrti (Davor Filipović) i peti kandidat (Joško Klisović) zajedno osvojili na izborima
Nešto manje glasova osvojila je lista platforme Možemo! za Skupštinu Grada Zagreba, kandidati s liste dobili su ukupno 130.850 glasova, odnosno 40,83 posto. To znači da će Možemo! imati čak 23 mandata u Gradskoj skupštini, tek jedan mandat manje nego što je potrebno za apsolutnu većinu.

Tajna našeg uspjeha je urpavo to što smo proklamirali cijelo vrijeme – promjena modela upravljanja i suradnja s građanima. To su dvije stvari koje će sasvim sigurno donijeti pobjedu i u drugom krugu. Ljudima je naprosto dosta korupcijske hobotnice, preplaćivanja svega, nebrige za ovaj grad i zaključili su zajedno s nama da idemo u pravu i veliku promjenu – komentirala je Raukar uspjeh Tomaševića i Možemo! za N1.

Očekivanja od njih su velika, mnogi očekuju radikalne zahvate u Gradu.

“Radikalnim smatram promjenu modela upravljanja. Dosta je s upravljanjem koje vodi isključivo jedan čovjek, dosta je upravljanja u kojem je korupcijska hobotnica toliko evidentna i jaka i dosta je upravljanja koje je financijski štetno za grad. Revidirat će se svi financijski ugovori, ugovori s vanjskim suradnicima, pregledat će se svi radni odnosi i svi koji su na svoja mjesta došli bez stručne spreme naravno da će biti preusmjereni po svojim kvalifikacijama tamo gdje pristaju. Mi smo politička opcija, na čelu s Tomislavom Tomaševićem, koja će racionalizirati gradsku upravu, nećemo imati 27 gradskih ureda koje nemaju ni ogromni europski gradovi, nego ih svesti na otprilike 15-16. Otvorit ćemo i Ured za poslijepotresnu obnovu, koji je već odavno trebao postojati, za sugrađane za koje se nitko ne brine”, najavila je Raukar te dodala da od svih gradskih pročelnika, direktora i Uprave Holdinga očekuju da stave svoje mandate na raspolaganje.

Dodala je da, ako neki ne ponude mandat na raspolaganje, postoje rješenja za takve situacije bez ikakvih šteta za grad te da uvijek treba paziti da ne dođe do sudskih procesa koji bi bili štetni za grad.

‘Vjerujem ipak da će svima biti jasno da je poštenije i bolje dati mandat na raspolaganje, smatram da je to elementarna demokratska potreba”, rekla je Raukar.

Miroslav Škoro optužio ih je da “nisu zeleni, nisu lijevi, nego ekstremno lijevi”.

“Kada nedostaju argumenti, znanje o Gradu, kada zaostajete više od tri i pol puta, naravno da se poseže za svim mogućim teorijama zavjere jer ništa drugo ne preostaje. Građani su u nedjelju pokazali što misle. Škoro je na 12 posto, nakon što je pokušao oblatiti i lažima nas prozivati”, komentirala je Raukar optužbe Tomaševićeva protukandidata u drugom krugu.

Razlika je velika, no opuštanja, kaže Raukar, nema. “Mi nikad nismo opušteni, nastavit ćemo svoju kampanju aktivno kao i do sada, u suradnji s građanima i vjerujem da ćemo povećati prednost. U nedjelju smo svjedočili da svi zajedno možemo i želimo promijeniti budućnost ovog grada”, rekla je te dodala da vjeruje da će nedjeljni rezultat potaknuti da na drugi krug izađe još više građana: “Oni koji su sumnjali je li moguće, nisu vjerovali, sada znaju da je moguće i vjerujem da će izaći. Mi vrlo aktivno nastavljamo kampanju, obilazit ćemo ponovno sve dijelove grada, razgovarati s građanima, predstavljati program i sigurna sam da će u većem i velikom broju građani izaći i da će pobjeda biti izborena i u izborena drugom krugu”.

Očekuje se da ćemo Možemo! kontrolirati i Skupštinu, za većinu im nedostaje tek jedan vijećnik. Hoće li u koaliciju s SDP-om?

“Jasno smo tijekom cijele kampanje poručivali da smo spremni na suradnju i razgovor sa svim strankama od centra na lijevo i na tome ćemo i ostati. Dopustite da završi drugi krug pa da krenu razgovori. Sigurna sam da ćemo imati većinu, produktivnu većinu koja će podržavati gradonačelnika i da grad napreduje. Dokazali smo koliko nam je važan rad s građanima. Shvaćamo odgovornost koju imamo i znat ćemo donijeti promjene u ovaj grad. Ne osvrćemo se na napade, blaćenja, direktne laže, one pokazuju samo slabost. Vidjeli smo da je Škoro pozvao da za njega glasaju i HDZ-vi birači, Jelene Pavičić Vukičević, Mostovi… Evidentno je da kod njega nema promjena, radi se samo o želji da se zauzme vlast i resursi Grada Zagreba. Jedina prava promjena smo mi i to su građani prepoznali”, zaključila je Raukar.

- Reklama-

Najnovije vijesti:

Povijesna odluka za Dinamo: Zajec je predsjednik Dinama! Skender dopredsjednik, izabran IO

Velimir Zajec novi je predsjednik Dinama! Na Skupštini je prisustvovalo 52. člana, osam iz liste 35 nije se pojavilo. Za...

Vrijeme:

Zagreb
pljusak
14.5 ° C
16.7 °
11.9 °
72 %
6.2kmh
20 %
Čet
14 °
Pet
21 °
Sub
23 °
Ned
19 °
Pon
21 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9141
GBP
1,1741
CHF
1,0426
CNY
0,1272
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: