14.6 C
Zagreb
Ponedjeljak, 29 travnja, 2024

Uvode se ‘korona kazne’! Onima koji ne kontroliraju covid potvrde bit će poslana inspekcija

Pročitajte još:

Uvođenje potvrda koje dokazuju da su svi zaposlenici lokalne, državne i javne uprave, kao i korisnici njihovih usluga negativni na covid, cijepljeni ili su preboljeli virus, u nešto više od 24 sata rezultirala je s čak 54.086 testiranih osoba, među kojima ih je 1265 bilo pozitivno na brzom antigenskom testu.

Mjera obaveznih covid-potvrda, očekivano, nije svima dobro sjela. U školi u Kaštelima 15 učitelja nije pokazalo potvrde, no unatoč odluci otišli su na radno mjesto, zbog čega je intervenirala policija, ali su učitelji nastavili raditi. Isto tako, Miro Bulj, gradonačelnik Sinja, zatim Stipe Petrina iz Primoštena, pa i sam predsjednik Zoran Milanović kazali su da ne traže covid-potvrde od svojih zaposlenika, no nitko za sada nije jasno govorio o eventualnim procedurama u takvim slučajevima ili mogućim sankcijama.

COVID potvrde
Izvor: Davorin Visnjic / Pixsell

Iz Nacionalnog stožera kažu da će na mjesta gdje se ne kontroliraju potvrde biti poslana inspekcija, piše Jutarnji list.

Što se tiče škole u Kaštelima, navode da policija radi po proceduri. Napravili su zapisnik na osnovi kojeg osobe koje krše mjere, a ovisno o onome što je zatečeno na licu mjesta, mogu dobiti novčanu kaznu, prekršajnu ili kaznenu prijavu.

Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika nema podatak o tome koliko je zaposlenih odbilo predočiti potvrdu ili se testirati.

“Čini se da je velika većina pristupila testiranju. Na nekim mjestima sve funkcionira uredno, no negdje ima problema. Od poslodavaca se traži da daju točne upute kojim danima se treba testirati i gdje”, kaže predsjednica Sindikata Iva Šušković. Testiranje se pokazuje kao najveći problem jer poslodavci ne uspijevaju pronaći dostupna mjesta.

Iako se u ovom trenutku covid-potvrde ne odnose na privatnike, Stožer je apelirao na poslodavce iz tog sektora da i oni uvedu ono što je obaveza u javnom sektoru.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
15.7 ° C
17.2 °
11.4 °
67 %
1kmh
0 %
Pon
25 °
Uto
24 °
Sri
20 °
Čet
20 °
Pet
13 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: