17.8 C
Zagreb
Subota, 27 srpnja, 2024

Vlada objavila veliku promjenu: ‘Hrvati iz BiH se mogu cijepiti kod nas besplatno. Cijepit ćemo i građane bez zdravstvenog’

Pročitajte još:

Premijer je opet pozvao građane da se cijepe i ponovio kako veći broj cijepljenih znači i manje teško bolesnih

U 12 i 15 sati počela je još jedna sjednica Vlade, a uvodno se obratio premijer Andrej Plenković.

– Danas ćemo na sjednici Vlade donijeti važnu odluku za naše sugrađane koji su u problemima s komarcima. Za Osječko-baranjsku županiju izdvojit ćemo 3 milijuna kuna, a dva milijuna kuna za Vukovarsko-srijemsku i nadamo se da će im to pomoći, rekao je Plenković.

Zatim se osvrnuo na situaciju s cijepljenjem.

“Mi smo u situaciji da imamo 46.8 naših sugrađana, postupno dolazimo i do 50%, vjerujem za koji tjedan. Trenutno je s dvije doze ciepljeno 39% ukupnog stanovništva. to još nije dovoljno. Europom se širi mnogo zarazniji delta soj, vjerojatno će do kraja kolovoza prevladati na našem kontinentu. U zemljama s puno cijepljenjenih rast novozaraženih ne prati broj teško bolesnih, to je važno. Tu poruku trebaju svi uzeti na znanje. Što je više cijepljenih, to je manje teško bolesnih i umrlih. Rizik je veći za one koji nisu cijepljeni, poseban je rizik za starije i kronične bolesnike, pozivam da se cijepe. Još jednom apeliram na naše starije sugrađane da iskoriste priliku i cijepe se, cjepiva ima u izobilju”, rekao je Plenković.

“Omogućit ćemo svim hrvatskim državljanima, i onima koji nemaju zdravstveno osiguranje, da se cijepe. Hrvati u BiH mogu doći i cijepiti se besplatno. Mogu doći Hrvati iz svijeta i cijepiti se besplatno. Imamo toliko cjepiva da mogu doći i drugi, cijepit ćemo sve oni koji to žele, to će biti naš doprinos globalnom naporu za suzbijanje pandemije covida-19”, rekao je.

“Vidjeli ste ovu promjenu boja na karti ECDC-a, to je jasan signal. Imamo odlične odnose s našim susjednim zemljama i njihovim liderima, to su prijatelji, ali ako su signali na semaforu loši, onda Hrvatska imamo problem. Molim sve, najbolji način je cijepljenje, a drugo je visoki stupanj odgovornosti”, rekao je.

Na kraju je dodao: “Svima ćemo omogućiti da se cijepe u Hrvatskoj, i onima koji nemaju zdravstveno osiguranje. Hrvati iz BiH mogu doći u Hrvatsku i cijepiti se besplatno, kao i hrvatski državljani iz bilo kojeg kraja svijeta. Tako dajemo doprinos globalnom naporu za suzbijanje covida-19.”

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

Baby Lasagna poželio sreću Vatrenima u dresu hrvatske nogometne reprezentacije

BABY LASAGNA na Facebooku je poželio sreću Vatrenima, koji danas igraju protiv Španjolske. Glazbenik je pozirao u dresu hrvatske...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
19.8 ° C
19.8 °
18 °
77 %
1kmh
0 %
Sub
34 °
Ned
37 °
Pon
30 °
Uto
31 °
Sri
31 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9237
GBP
1,1854
CHF
1,0274
CNY
0,1270
HUF
0,0026
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: