19.1 C
Zagreb
Utorak, 21 svibnja, 2024

Žuti alarm za veći dio Hrvatske: Stiže nevrijeme, bit će tuče, ali i jedne još opasnije pojave

Pročitajte još:

Najviša dnevna temperatura od 23 u zapadnim krajevima unutrašnjosti do 29 u istočnim, a na Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije od 27 do 32 °C

Postupno naoblačenje sa sjeverozapada s mjestimičnom kišom i pljuskovima, koji lokalno mogu biti i izraženiji. Na istoku zemlje te osobito u Dalmaciji veći dio dana djelomice sunčano i uglavnom suho.

Na kopnu će puhati povremeno umjeren, mjestimice i umjereno jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Umjereno jugo na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana okretat će na umjerenu i jaku buru, pod Velebitom i s olujnim udarima.

Najviša dnevna temperatura od 23 u zapadnim krajevima unutrašnjosti do 29 u istočnim, a na Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije od 27 do 32 °C, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za ponedjeljak.

1024x1024 42bcba00 9d0c 11eb aec9 cedfb09875dd

Na snazi je i upozorenje europske platforme Estofex, koja je drugim stupnjem okarakterizirala sjeverozapad zemlje, što znači da su moguće pijavice na moru, lokalno nevrijeme praćeno tučom.

Prognoza za sljedeće dane
U utorak i srijedu u unutrašnjosti promjenjivo pa i pretežno oblačno i sve svježije, povremeno s kišom, osobito na istoku. U četvrtak djelomice sunčano i uglavnom suho te malo toplije.

U utorak na većem dijelu Jadrana djelomice sunčano, samo ponegdje uz mogućnost za malo kiše. U srijedu promjenjivo s kišom, i to uglavnom u Dalmaciji, gdje pljuskovi mogu biti i izraženiji. U četvrtak pretežno sunčano, uz malu vjerojatnost za kišu na jugu. U utorak i srijedu puhat će umjerena i jaka bura, koja će potkraj srijede oslabjeti, a u četvrtak će zapuhati jugo.

Zbog pojačanog prometa moguće poteškoće
Zbog pojačanog prometa tijekom ponedjeljka moguće su poteškoće, povremeni zastoji i vožnja u koloni, duž jadranske obale na prilazima turističkih gradova i mjesta, pojedinim graničnim prijelazima, trajektnim lukama i pristaništima, upozorio je Hrvatski autoklub (HAK).

Isto upozorenje vrijedi i za gradske ceste, zagrebačku i riječku obilaznicu, pojedine dionice autocesta, Istarski ipsilon i dionice cesta na kojima se zbog radova vozi prema privremeno postavljenoj signalizaciji.

Zbog najavljene bure, podno Velebita i s orkanskim udarima, moguće su poteškoće prometovanja za pojedine skupine vozila.

U ponedjeljak, 23. i u utorak, 24. kolovoza zbog snimanja filma u Istri, na državnoj cesti DC421 na području Općine Raša, od Mosta Raša do Trgeta, vozit će se uz privremenu regulaciju prometa. U pomorskom prometu nema poteškoća. Zbog povremeno povećane gustoće prometa tijekom dana moguća su čekanja u pojedinim trajektnim lukama i pristaništima.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
blaga naoblaka
18.7 ° C
19.4 °
17.8 °
85 %
1kmh
20 %
Uto
18 °
Sri
24 °
Čet
25 °
Pet
25 °
Sub
25 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9268
GBP
1,1629
CHF
1,0228
CNY
0,1281
HUF
0,0026
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: