20.8 C
Zagreb
Utorak, 30 travnja, 2024

Evo što svjetski mediji pišu o dramatičnoj pobjedi Hrvatske protiv Japana: Hrvatska zna kako se to radi, ovo im je navika

Pročitajte još:

Hrvatska je u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva! Veliki junak nakon izvođenja penala je Dominik Livaković, kojega sad hvale i vodeći svjetski mediji…

Pa krenimo u ‘đir’ po svijetu:

Svjetski mediji popratili su pobjedu Hrvatske uglavnom komentarima kako su Japanci očajno izvodili penale, a hrvatski igrači iskoristili iskustvo s prošlog SP-a, koje im je dalo mirnoću u ovako dramatičnom finišu utakmice.

Harakiri Japanaca
“Japanci izveli harakiri u penalima protiv Hrvatske”, naslov je teksta Marce, koja piše kako su se Modrić i Kovačić izgubili u šumi japanske taktike te da je Hrvatska igru temeljila samo na bezopasnom posjedu i greškama Tomiyasua.

“Produžeci kao da se nikome od straha nisu ni igrali, a u lutriji penala vidjeli smo harakiri Japanaca. Fantastični Livaković obranio je penale Yoshidi, Minaminu i Mitomi i tako postao ‘samuraj Livaković'”, piše Marca.

Iskustvo presudilo
“Očajni penali izbacili su Japance sa Svjetskog prvenstva. Ruku na srce, s druge strane bili su eksperti za ovakve situacije. Hrvatska je na zadnjem SP-u dvaput prolazila na penale, a ovdje je junak bio Dominik Livaković”, objavio je Daily Mail.

“Hrvati, specijalisti za produžetke i penale, izbacili su Japan sa Svjetskog prvenstva. Viceprvaci svijeta oslonili su se na svoje iskustvo iz ovakvih utakmica. Perišić je golom za 1:1 prestigao Šukera po broju golova za Hrvatsku na velikim natjecanjima, a onda je na scenu stupio Livaković s tri obrane”, piše francuski L’Equipe.

Liv another day (Preživi još jedan dan)- piše The Sun koji se poigrao s Livakovićem prezimenom i dalje navodi:

– Dečki iz ZZZZZZZZZZaagreba ponovno to rade. Najpoznatije svjetske ‘drobilice’ osigurale su četvrtfinale… Ovo im polako ulaz u naviku. U borbi volje oni pobjeđuju.

Hrvatska zna kako obaviti posao. Ovaj put heroj je golman Livaković. Japancima su srušeni snovi, piše BBC.

Dominik Livaković od danas je nacionalni heroj! piše CNN i nastavlja: svi igrači odmah su mu pohrlili u zagrljaj nakon sjajnih obrana. Pašalić je dovršio posao za Hrvate.

Would you Luka This! (Pogledajte samo ovo), poigrao se s Modrićevim imenom britanski Mirror.

– Japan ispao nakon užasne serije penala – pišu u nastavku teksta.

Hrvatska opet ide ‘duboko’ na SP-u. I opet ide dužom rutom. Livaković je bio heroj raspucavanja, piše AP.

Japanska avantura na SP-u stigla je kraju. Hrvatska na iskustvo slavila nakon penala, piše španjolska Marca.

Hrvatska je prošla, presudili su jedanaesterci u kojima je veliki heroj bio vratar Livaković, koji je Japancima uspio obraniti tri od četiri jedanaesterca, piše talijanski Corriere della sera.

Specijalci za produžetke na velikim natjecanjima se plasirali u četvrtfinale Svjetskog prvenstva pobijedivši Japan, piše L’Equipe.

Vratar zagrebačkog Dinama bio je zvijezda nakon produžetaka. Pašalić, Brozović i Vlašić: tri “Talijana” ne griješe s jedanaest metara, piše talijanska La Gazzetta dello Sport

Viceprvak svijeta iz 2018. u četvrtfinalu je Svjetskog prvenstva u Kataru, Livaković je junak, piše njemački Der Spiegel

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
21.8 ° C
21.8 °
20.1 °
43 %
3.1kmh
0 %
Uto
20 °
Sri
22 °
Čet
23 °
Pet
13 °
Sub
16 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: