10.8 C
Zagreb
Utorak, 30 travnja, 2024

HGSS o brutalnom napadu na Platku: “Ogorčeni smo ovim bezočnim napadom”

Oglasio se HGSS nakon incidenta na popularnom obiteljskom skijalištu Platak u kojem su napadnuta i njihova dva člana.

Pročitajte još:

Nakon što je u javnost izašla vijest o incidentu na riječkom skijalištu Platak u kojem su u nedjelju napadnuti izletnici, ali i članovi HGSS-a, oglasili su se iz službe spašavanja.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

“Ogorčeni smo ovim bezočnim napadom na naše članove koji su proteklog vikenda odvojili svoje slobodno vrijeme kako bi osiguravali posjetitelje na skijalištu Platak. Nakon završetka akcije i dežurstva bez ikakvog povoda i motiva došlo je do napada na naše članove – volontere. Vjerujemo da će institucije slučaj pomno istražiti i adekvatno sankcionirati počinitelje. Našim napadnutim članovima pružit ćemo svu potrebnu pomoć i podršku te im želimo brzi oporavak”, poručuju iz HGSS-a.

Nadalje, podsjećaju što se dogodilo u nedjelju ispred X bara na Platku.

“Članovi HGSS-a također su nakon dugog dana boravili u X baru. Jedan od njih krenuo je na spavanje u bazu, a na putu su ga presreli mladić i djevojka koji su mu zapriječili prolaz i zahtijevali da motornim sanjkama izvuče BMW iz snijega. Nakon što im je rekao da to ne može te da ide spavati, mladić ga je nokautirao te je HGSS-ovac ostao ležati bez svijesti.”

Udarili ga s leđa nogom u glavu

“Jedan od gostiju bara koji je sve vidio potrčao je u pomoć te odvojio napadača od ozlijeđenog HGSS-ovca. No to nije primirilo mladića koji se s njim počeo naguravati. Njemu su se ubrzo pridružila i druga dvojica mladića iz BMW-a. Muškarac koji je pritrčao u pomoć uskoro je također dobio snažan udarac u glavu te ostao ležati na tlu. Situacija je dodatno eskalirala jer se ozlijeđeni HGSS-ovac osvijestio te sjeo, no dobio je drugi udarac, ovog puta s leđa nogom u glavu. Nastala je strka jer pomagači nisu znali je li uopće živ. Pokušali su mu izvući jezik, dati kisik i oživljavati ga, a istodobno su muškarca koji je istrčao u pomoć iz X bara napali putnici iz BMW-a, prvo šakama, a zatim su ga cipelarili na podu”, stoji u priopćenju HGSS-a.

Epilog divljačkog iživljavanja MMA-ovaca je, prema pisanju Novog lista, sljedeći: HGSS-ovac koji je bio prvi na udaru zaradio je potres mozga i ozljedu vratne kralježnice te se ne sjeća incidenta. Muškarac koji mu je prvi pritekao u pomoć završio je sa slomljenom rukom i natučen, dok ženska osoba koja je željela zaustaviti iživljavanje ima krvarenje u plućima.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
11.8 ° C
11.8 °
11.1 °
76 %
1.5kmh
0 %
Uto
24 °
Sri
21 °
Čet
23 °
Pet
14 °
Sub
12 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: