25.8 C
Zagreb
Utorak, 30 travnja, 2024

Cijela se regija oprašta od Ćire: Tužan dan za nogometni svijet

Nikad nije krio svoju ljubav prema Bosni i Hercegovini zbog čega je bio posebno voljen i poštovan, napisali su u susjednoj BiH, te su i ostali regionalni mediji izvijestili da nas je napustio legendarni Ćiro

Pročitajte još:

U Zagrebu je u 88. godini života nakon duge i teške bolesti preminuo bivši hrvatski nogometni izbornik Miroslav Ćiro Blažević. Blažević je preminuo nakon što se duže vrijeme borio sa zloćudnom bolešću, koja je, nažalost, uznapredovala.

Ćiro je bio omiljena ličnost na ovim prostorima, na kojima je i ostvario svoje najbolje rezultate. Ne čudi stoga što su mediji u susjedstvu veliki prostor dali odlasku velikog stručnjaka.

“Sa popularnim Zmajevima stigao je do baraža za Svjetsko prvenstvo i udario je temelje zlatnoj generaciji bh. nacionalnog tima koja će nekoliko godina kasnije predvođena Safetom Sušićem doći do Mundijala u Brazilu”, piše bosanskohercegovački portal Sportsport.ba dodavši:

“Nikad nije krio svoju ljubav prema Bosni i Hercegovini zbog čega je bio posebno voljen i poštovan”

Miroslav Ćiro Blažević
Foto: Sinisa Hancic

Srpski mediji također su izvijestili o odlasku legendarnog Ćire, a srpski Mondo napisao je:

“Karizmatični trener bio je omiljen među nogometašima, a imao je prosječnu igračku karijeru gdje je nastupao za Dinamo, Sarajevo, Rijeku, da bi njegova trenerska počela još krajem šezdesetih u Švicarskoj”.

“Preminuo je Ćiro Blažević”, kratko su napisali iz srpskog Telegrafa.

“Tužna vijest za ljubitelje nogometa: Preminuo je legendarni Ćiro Blažević”, naslov je u srpskom Kuriru.

Ćiro je u dugogodišnjoj karijeri kratko vodio i slovensku Muru.

“Kultni hrvatski nogometni trener nakon više od desetljeća izgubio je bitku s podmuklom bolešću. Miroslav Ćiro Blažević, kojemu je rak prvi put dijagnosticiran 2011. godine, preminuo je samo dva dana prije svog 88. rođendana”, piše 24 ur.

“Danas nas je šokirala vijest da je Ćiro Blažević, koji je vodio Muru u sezoni 2002./03. izgubio dugogodišnju borbu s bolešću. Ćiro je svojim biranim riječima uvijek govorio o Muri i njenim fanovima. Prije manje od godinu dana ugostili smo ga u našem podcastu Doj se plei. Izražavamo iskrenu sućut svoj rodbini i najmilijima”, napisali su iz Mure.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
25.1 ° C
26.1 °
22.6 °
34 %
4.1kmh
0 %
Uto
25 °
Sri
21 °
Čet
23 °
Pet
13 °
Sub
13 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: