25.2 C
Zagreb
Utorak, 30 travnja, 2024

Masovna tučnjava Nepalaca u centru Zagreba: Svemu je povod bio pokušaj silovanja djevojke

Zagrebačka policija jučer je primila dojavu da je u centru Zagreba, u Draškovićevoj ulici, došlo do masovne tučnjave više nepalskih državljana. Snimka tučnjave proširila se društvenim mrežama.

Pročitajte još:

Kako javlja Index, sukob je počeo ispred jednog restorana i hostela u kojem žive nepalski državljani koji rade u Zagrebu. Na snimci se vidi verbalni, ali i fizički obračun – muškarci šakama i nogama nasrću jedan na drugog.

Telegram piše da je do fizičkog obračuna došlo jer je jedna državljanka Nepala prijavila svoga sunarodnjaka za pokušaj silovanja.

Iz Policijske uprave zagrebačke danas je potvrđeno da je nakon tog incidenta privedeno više osoba.

“Jučer, 9. travnja oko 18.40 sati u Draškovićevoj ulici postupali smo prema više državljana Nepala zbog međusobnog sukoba. Kako su osobe odbijale postupiti po zapovijedima policijskih službenika, prema istima su uporabljena sredstva prisile. Zbog sumnje u počinjenje prekršaja iz članka 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, sedam sudionika, odnosno počinitelj prekršaja, državljana Nepala s reguliranim boravkom u Republici Hrvatskoj, prepraćeni su na Općinski prekršajni sud u Zagrebu”, rekli su iz zagrebačke policije.

Nepalka prijavila sunarodnjaka za pokušaj silovanja
Telegramu su iz policije potvrdili i optužbu za pokušaj silovanja. Par iz Nepala navodno je bio u vezi koja je završila teškom optužbom zbog koje su Nepalci navodno napali svoga sunarodnjaka, 42-godišnjaka kojeg je policija zadržala.

“Nedugo nakon tučnjave u službene prostorije je pristupila 29-godišnja državljanka Nepala te podnijela kaznenu prijavu protiv 42-godišnjaka zbog kaznenog djela silovanje u pokušaju, a što je prema trenutno prikupljenim informacijama uzrokovalo sukob između više osoba. Državljanin Nepala, koji se dovodi u vezu s kaznenim djelom, je pod nadzorom policije te slijedi daljnje provođenje kriminalističkog istraživanja, nakon čega će biti doveden pritvorskom nadzorniku”, rekli su iz policije za Telegram.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
21.8 ° C
21.8 °
20.1 °
43 %
3.1kmh
0 %
Uto
20 °
Sri
22 °
Čet
23 °
Pet
13 °
Sub
16 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: