13.8 C
Zagreb
Utorak, 30 travnja, 2024

Tko umjesto Perišića? Otkriveno kako bi trebala izgledati postava bez njega

Pročitajte još:

Je li moguće, vjerojatno je prošlo Zlatku Daliću kroz glavu kad je saznao da je Ivan Perišić, junak pobjede protiv Španjolske na Europskom prvenstvu 2016., pozitivan na korona virus. No, nema vremena za tugovanje, izbornik je odmah krenuo na B plan, kako nadomjestiti Perišića, odnosno, koga staviti na njegovu poziciju.

Hrvatski izbornik nemalo se šokirao kad je saznao da je Perišić pozitivan na koronu i odmah je krenuo slagati taktiku za Španjolsku. Vjerovati igraču koji nije zabio gol 1102 dana ili najboljem strijelcu u 2020.?

Perišić je propustio posljednji trening reprezentacije, nije se znao točan razlog, ali sad je svima jasno da se radilo o mjerama opreza.

Srećom, svi ostali reprezentativci, članovi stožera i delegacije su negativni i to je dobra vijest. Reprezentacija u nedjelju u 10:35 ima let iz Pule u Kopenhagen gdje u ponedjeljak 28. lipnja igra utakmicu osmine finala Europskog prvenstva protiv Španjolske.

Izostanak Perišića donosi velike probleme za Dalića. Ostao je bez jednog od stožernih igrača, a sada treba odlučiti tko će igrati umjesto njega. Srećom, na poziciji lijevog krila imamo dosta opcija – umjesto Perišića mogla bi zaigrati četiri igrača: Ante Rebić, Luka Ivanušec, Josip Brekalo i Mislav Oršić.

Ante Rebić tu poziciju jako dobro igra u Milanu. Svakako bolje nego kao istureni napadač, što je mjesto na kojem je Dalić neuspješno pokušavao s njim u prve dvije utakmice Eura. U posljednjoj utakmici skupine ušao je posljednjih desetak minuta upravo umjesto Perišića, dakle kao zamjensko lijevo krilo.

Josip Brekalo je još jedan igrač čija je to prirodna pozicija. Dalić ga je na njoj iskušao protiv Češke, kada je Perišić igrao na desnoj strani. Međutim, Brekalo je odigrao tako da je zamijenjen na poluvremenu. Osim toga, dobio je 20 minuta protiv Engleske, dok protiv Škotske nije igrao.

Luka Ivanušec je bio igrač koji je protiv Češke ušao umjesto Brekala. Premda mu je primarna pozicija odmah iza napadača, Ivanušec može igrati na oba ofenzivna boka. Na Euru je upravo tamo dobio poluvrijeme protiv Češke i posljednjih 15 minuta protiv Škotske.

Mislav Oršić je zadnji po hijerarhiji u reprezentaciji na ovom mjestu premda je iza njega sezona života u Dinamu. U tri utakmice na Euru nije dobio ni minute, a dva puta ga Dalić nije niti uvrstio među rezerve. Podsjećamo, Oršić je upravo nadirući s lijeve strane zabio hat-trick Tottenhamu u Europa ligi.

Vjerojatna postava Hrvatske protiv Španjolske:

Livaković; Vida, Ćaleta-Car, Juranović, Gvardiol – Brozović, Modrić, Kovačić – Rebić, Vlašić, Petković

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
11.8 ° C
11.8 °
11.1 °
76 %
1.5kmh
0 %
Uto
24 °
Sri
21 °
Čet
23 °
Pet
14 °
Sub
12 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: