6.2 C
Zagreb
Petak, 26 travnja, 2024

BOMBA IZ ENGLESKE: Jose Mourinho dobio je otkaz u Tottenhamu

Pročitajte još:

Tottenham se zahvalio Mourinhu samo šest dana prije finala Liga kupa protiv Manchester Cityja, a Portugalac je ostavio klub na sedmom mjestu Premier lige, dok ga je iz Europske lige izbacio zagrebački Dinamo

Jose Mourinho (58) više nije trener Tottenhama! Vijest je potvrdio i sam klub, samo nekoliko sati nakon što je potvrđeno osnivanje Europske superlige u kojoj će igrati i Tottenham.

Do smjene je došlo nakon što je postalo jasno da Tottenham neće sljedeće sezone igrati u Ligi prvaka zbog lošeg plasmana u Premier ligi, ali i nakon ispadanja iz osmine finala Europske lige od zagrebačkog Dinama.

Mourinho je u Tottenham stigao u studenom 2019. godine umjesto Mauricia Pochettina, ali nije uspio klubu priskrbiti pokoji trofej nakon finala Lige prvaka u kojem je nastupio još pod Pochettinom.

Treneri iz omladinskog pogona, Ryan Mason i Chris Powell trebali bi voditi prvu momčad do kraja sezone, a nakon toga će klub krenuti u potragu za novim trajnim rješenjem.

Zadnju utakmicu na klupi Spursa Mourinho je vodio proteklog vikenda kada je odigrao 2:2 protiv Evertona, a trenutno se Tottenham nalazi na sedmom mjestu premierligaške ljestvice s pet bodova zaostatka za četvrtim mjestom koje vodi u Ligu prvaka.

Nedugo nakon što su engleski mediji objavili da se uprava kluba zahvalila Mourinhu, kroz eter je prostrujala informacija da je sam Portugalac jutros odbio povesti momčad na trening u znak protesta jer je klub potpisao ugovor o sudjelovanju u kreiranju Superlige.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
blaga naoblaka
6.6 ° C
7.2 °
5.1 °
89 %
2.1kmh
20 %
Pet
16 °
Sub
19 °
Ned
23 °
Pon
26 °
Uto
17 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: