3.9 C
Zagreb
Subota, 20 travnja, 2024

Dalić: Ne vrijeđajte nas, Hrvatska nije zaslužila da bacaju blato na nju

Pročitajte još:

Još devedeset minuta ima Hrvatska da se pokaže na Euru. Protiv Škotske na njenom Hampden Parku u utorak od 21:00 igramo za prvu pobjedu i prolazak skupine. Zahtjevan zadatak, ali koji se mora riješiti mislimo li nastaviti dalje.

“Vatreni” su u Glasgow stigli, za promjenu, dan prije utakmice, nešto iza podneva. Predvečer će odraditi i trening, a prije treninga Zlatko Dalić možda otkriti plan s kojim planira napasti Škote koje nikad nismo pobijedili

Škoti su pali u euforiju nakon remija s Engleskom, no danas ih je pokosila korona. Zbog zaraze je otpao mladi veznjak Chelseaja Billy Gilmour, najbolji igrač Škotske protiv Engleske. Škoti poput Hrvatske imaju jedan bod na ljestvici.

Dalić je uoči ključne utakmice u svojoj izborničkoj karijeri opet najavio promjene u momčadi. Reprezentacija je danas letom iz Pule stigla u Glasgow. Od 14:45 hrvatska delegacija najavljuje utakmicu na Uefinoj press konferenciji. Uz izbornika Dalića na pitanja novinara odgovara i najbolji igrač Hrvatske i strijelac spasonosnog pogotka Češkoj, Ivan Perišić.

Zadnji trening pred utakmicu odluke reprezentacija će odraditi na Hampden Parku od 19:30 po hrvatskom vremenu.

Zlatko Dalić:
Kako komentirate situaciju oko korone u škotskoj reprezentaciji?
Ovo je zadnja šansa, moramo napraviti sve da prođemo dalje. Mi smo najviše oštećeni jer nema navijača, puno smo jači s njima, ovo nije reano i nije fer. Mi putujemo, a oni igraju kod kuće. Mi moramo u izolaciju deset dana ako je netko zaražen, ne smijemo ovo, ne smijemo ono. Ali ne tražim alibi. Bit će teško ali želim da zaslužimo pobjedu na zelenom terenu. Na nas je izvršen veliki pritisak oko kampa, da otkažemo boravak u Škotskoj. Ne želim da Hrvatska igra izvan travnjaka, ali uvjeti moraju biti jednaki za sve, a to nije slučaj. I mi smo u psihološkoj neizvjesnosti, svaka tri dana se testiramo i strepimo hoćemo li vi u izolaciju. Želio bih da kod Škotske sve ostane na tom jednoj slučaju. Zabrinuti smo, ali mi moramo igrati nogomet i misliti na tri boda, osvojena na terenu.

Ipak, mi moramo izaći na teren kao favoriti. Glavna stvar bit će strpljenje, najbitnije je da spremni dočekamo šansu. Ova reprezentacija zaslužuje podršku zbog svega što je napravila, to je jedino ispravno, dok god ima šanse mi zaslužujemo podršku. Sve drugo je neispravno, zaslužujemo podršku a ne vrijeđanje i nabacivanje blatom.

Kakvu utakmicu očekujete?

“Škotska je jaka na lijevoj strani, ofenzivni su, igraju duge lopte, okomiti su i opasni. Mi moramo odraditi našu igru, to nije bio slučaj protiv Češke. Razvukli su nas, nismo se mogli suprotstaviti njihopvom veznom redu zbog lude jurnjave za protivnikom po terenu.

Čime prijete Škoti?

– Imaju snagu preko lijeve strane i Robertsona koji je jako ofanzivan. Duga lopta na Dykesa pa druga lopta koja se prihvaća i to je ono što je njihova snaga. Mi moramo nametnuti svoj stil i što se dogovorimo. To nije bio slučaj s Češkom kad smo ušli u bespotrebnu jurnjavu i nismo bili sposobni suprotstaviti se veznom redu. Imamo mogućnost i kvalitetu.

– Pravila su za sve ista, moramo se koncentrirati na sebe i pobjedu i tko bude dao sve od sebe, ostalo je nebitno i komentirati. Nije nijednoj reprezentaciji lako kada izgubi važnog igrača, ali Škotska ima zamjenu i rješenje. Igrat će pred svojim navijačima. Neke zemlje igraju kod kuće, neke ne mogu ni imati navijače u gostima, pa smo oslabljeni, ali moramo se skupiti i proći grupu pa će biti lakše – kazao je uvodno Ivan Perišić.

– Nismo bili pravi u prve dvije utakmice, trebamo puno više trčati. Nema straha za sutra. Pričali smo između sebe i to će biti jedna druga Hrvatska i dobro je što će i oni trebati na pobjedu pa će biti otvorena utakmica. Otkad sam ja tu, već deset godina i više, kad je bilo najteže, uvijek pravu utakmicu kad je trebalo i vratili se iz mrtvih. Mislim da će to biti tako i sutra.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
4.7 ° C
6.1 °
2.8 °
78 %
1.5kmh
0 %
Sub
12 °
Ned
12 °
Pon
12 °
Uto
8 °
Sri
5 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: