9.4 C
Zagreb
Utorak, 19 ožujka, 2024

Dalić potvrdio: Sosa neće biti na popisu za Euro

Pročitajte još:

Dalić će širi popis za Euro objaviti 25. svibnja, a konačan rok za prijavu igrača Uefi je 1. lipanj, dan kada Hrvatska u Velikoj Gorici igra pripremnu utakmicu protiv Armenije.

Ovo je promijenilo situaciju, moram to reći i popis za Europsko prvenstvo bit će bez Borne Sose, rekao je Zlatko Dalić za RTL.

Nema se pravo oko izbora reprezentacije manipulirati. Igrati za Hrvatsku jest čast, domoljublje, ponos, život. To je meni sve, ponovio je izbornik potvrdivši da ne računa na Sosu za Euro

“Odlučio sam, prelomio sam tu odluku već danas i Borna Sosa neće biti na popisu Hrvatske na Europskom prvenstvu. Poštujem ga kao igrača, poštovao sam i njegovu odluku o odlasku u Njemačku i želim mu da nastavi s dobrim igrama i nametne se hrvatskoj reprezentaciji. Sada nije moguće da bude na popisu reprezentacije, cijela priča je promijenila situaciju. U budućnosti će biti vremena, ali potez je na Sosi. Ja mu nemam što opraštati, nisam mu ništa ni zamjerio. Ali s obzirom na priču koja se dogodila, on neće biti na mom popisu za Euro”, rekao nam je izbornik Dalić, koji je mladom igraču ranije garantirao debi za A reprezentaciju i mjesto na širem popisu.

Nakon što nam je izbornik kazao da je “cijela priča promijenila Sosinu poziciju” te da on neće ići na Euro, jasno je da je branič Stuttgarta trebao biti na Dalićevom popisu, ali je tu šansu prokockao.

Ranije danas Dalić nam je kazao da odluku o Sosinoj budućnosti u reprezentaciji Hrvatske neće donijeti sam, već će u tome sudjelovati HNS.

“Popis za Euro je moj i ovo je isključivo moja odluka. Znam popis za Euro, a osim mene znaju ga još samo tri čovjeka – Vedran Ćorluka, Dražen Ladić i Ivica Olić. Nitko nikada nije doznao moj popis prije službene objave, osim mojih pomoćnika”, dodao je Dalić.

Izbornik će širi popis za Euro objaviti 25. svibnja, a konačan rok za prijavu igrača Uefi je 1. lipanj, dan kada Hrvatska u Velikoj Gorici igra pripremnu utakmicu protiv Armenije. Očekuje se da će Dalić nakon utakmice izdiktirati konačan popis putnika na Europsko prvenstvo. HNS od Sose očekuje ispriku kako bi pristupio normalizaciji odnosa s talentiranim braničem, koji još ima šansu osigurati svoju budućnost u reprezentaciji Hrvatske. Igor Bišćan nema problem uvrstiti ga na popis U21 reprezentacije koja 31. svibnja protiv Španjolske igra povijesnu utakmicu u Mariboru za plasman u polufinale Eura. Ipak, iz izvora bliskih stožeru mlade reprezentacije doznajemo da ne vjeruju da bi se mladi igrač tom pozivu u ovom trenutku odazvao.

- Reklama-

Najnovije vijesti:

Povijesna odluka za Dinamo: Zajec je predsjednik Dinama! Skender dopredsjednik, izabran IO

Velimir Zajec novi je predsjednik Dinama! Na Skupštini je prisustvovalo 52. člana, osam iz liste 35 nije se pojavilo. Za...

Vrijeme:

Zagreb
slaba kiša
10.5 ° C
11.1 °
8.7 °
64 %
2.1kmh
100 %
Uto
11 °
Sri
15 °
Čet
19 °
Pet
15 °
Sub
9 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9141
GBP
1,1741
CHF
1,0426
CNY
0,1272
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: