16.3 C
Zagreb
Četvrtak, 28 ožujka, 2024

Đoković ostao bez medalje, razbijao rekete, Carreno srušio Đokovića

Pročitajte još:

Carreno Busta slavio je protiv Đokovića sa 6-4, 6-7, 6-3 i osvojio svoju prvu olimpijsku medalju. Srbin je tako ostao na bronci iz Pekinga 2008. Bio je najveći favorit za zlato, a kući nosi drvenu medalju…

Iako je bio najveći favorit za zlatnu medalju koja bi kompletirala Zlatni slam, Novak Đoković ostao je bez odličja u pojedinačnoj konkurenciji s Olimpijade u Tokiju.

Najbolji tenisač svijeta jučer je izgubio polufinale od Nijemca Alexandera Zvereva, iako je dobio prvi set i imao break prednosti u drugom setu. Danas je u dramatičnom meču za broncu poražen od Španjolca Pabla Carrena-Buste sa 6:4, 6:7, 6:3.

U prvom setu je Đoković u prva dva gema na servis Španjolca propustio tri break-lopte, a onda je u petom gemu odigrao katastrofalno i Carreno-Busta je bez izgubljenog poena stigao do breaka. Tu prednost je Španjolac zadržao do kraja seta spasivši dvije vezane break-lopte u gemu u kojem je servirao za 1:0 u setovima.

Đoković spasio meč-loptu, imao priliku za break na startu trećeg seta pa pao
U drugom setu nije bilo prilika za break pa je on odlučen u tie-breaku. Carreno-Busta, 11. tenisač svijeta, imao je 6:5 i meč-loptu, ali je nakon toga Đoković osvojio tri poena i odveo meč u odlučujući set.

Treći je set krenuo idealno za Đokovića. Odmah je došao do ‘break lopte’, ali je nije iskoristio. Vidno iscrpljen i izmoren, želio je napraviti nešto što mu tijelo jednostavno ne dopuštalo. A onda su krenuli ‘raditi živci’. Carreno je osvojio servis gem pa je Đoković bacio reket u tribine.

Već u sljedećem gemu ispustio je servis, a onda je Carreno i potvrdio ‘break’ došavši na 3-0. Ponovno je tada Đoković izgubio živce i reketom izudarao željeznu konstrukciju koja drži mrežu.

Do kraja meča nije došao do nove break lopte, a Carreno je iskoristio šestu meč lopti i poslao Đokovića u Srbiju s drvenom medaljom.

Đoković može još uvijek do bronce u mješovitim parovima
Kasnije Đoković u paru s Ninom Stojanović igra meč za broncu i u mješovitim parovima. Od 12 sati igraju protiv Australaca Barty i Peers. Jedinu medalju dosad Đoković je osvojio 2008. godine kada je u Pekingu bio treći. Podsjetimo, u Tokio je stigao kako bi se pokušao približiti Golden Slamu, osvajanju sva četiri Grand Slama i Igara u istoj godini. Ranije ove godine osvojio je Australian Open, Roland Garros i Wimbledon, a nakon Tokija ga čeka nastup na US Openu.

- Reklama-

Najnovije vijesti:

Povijesna odluka za Dinamo: Zajec je predsjednik Dinama! Skender dopredsjednik, izabran IO

Velimir Zajec novi je predsjednik Dinama! Na Skupštini je prisustvovalo 52. člana, osam iz liste 35 nije se pojavilo. Za...

Vrijeme:

Zagreb
blaga naoblaka
14.8 ° C
14.9 °
13 °
57 %
6.2kmh
20 %
Čet
15 °
Pet
20 °
Sub
24 °
Ned
21 °
Pon
23 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9141
GBP
1,1741
CHF
1,0426
CNY
0,1272
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: