13 C
Zagreb
Subota, 4 svibnja, 2024

Miočić ima novu tetovažu s hrvatskim motivom

Stipe Miočić jedan je od najvećih teškaša u povijesti UFC-a. Bez meča je već dvije godine otkako je izgubio od Francisa Ngannoua, a iako mu je 41 godina, još ne želi u mirovinu.

Pročitajte još:

Dok čeka novu borbu, Stipe je odlučio još dodatno ukrasiti svoje tijelo hrvatskim motivima. Iako se nije rodio u Lijepoj našoj i tek je nekoliko puta bio tu, UFC prvak se uvijek dičio hrvatskim korijenima. Rodio se i živio u Americi, ali njegova majka Kathy je porijeklom iz Cetingrada, a pokojni otac Bojan porijeklom iz Rtina kraj Zadru. Na stopalo je dao istetovirati hrvatski grb, a svojim fanovima je naznačio kako je u izradi još jedna tetovaža posvećena Hrvatskoj

Miočić se s Jonesom trebao boriti za titulu prvaka
Krajem listopada otkazan je jedan od najiščekivanijih mečeva u UFC-ovoj povijesti. Borba za titulu prvaka teške kategorije između Miočića i Jona Jonesa trebala se održati 11. studenog, no Jones se ozlijedio. Fanove je šokirala činjenica da UFC Miočiću nije dao napad na pojas barem privremenog prvaka.

Umjesto toga, najpoznatija borilačka organizacija dogovorila je zamjenski meč između Toma Aspinalla i Sergeja Pavloviča za titulu privremenog prvaka, u kojem je Aspinall slavio nakon samo minutu i devet sekundi borbe.

John McCarthy, jedan od najpoznatijih sudaca u povijesti slobodne borbe i veliki MMA autoritet, pojasnio je odluku UFC-a da američkom borcu hrvatskih korijena ne organizira zamjensku borbu u kojoj bi dobio šansu još jednom uzeti vrh divizije.

“Njegove godine su glavni razlog, a ima već 41. UFC gleda što im može ponuditi i zna da to nije netko na kome mogu graditi budućnost teške kategorije. Da, on je nekoć bio njihov prvak i ima najdulji niz kao prvak teške kategorije. To su argumenti koje će iskoristiti da prodaju borbu, ali UFC smatra da ne može nastaviti prodavati njegove borbe na temelju toga”, poručio je.

“Mislim da se UFC pribojava da Miočić ne osvoji privremenu titulu. Jones nije bio tu kada ga je Miočić trebao i Stipe bi se nakon osvajanja privremene titule mogao jednostavno povući i pomisliti: ‘Zapravo sam osvojio titulu prije odlaska u mirovinu, Jones jednostavno nije bio spreman boriti se.’ To bi stvorilo ogromne probleme UFC-u”, zaključio je McCarthy.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
raštrkani oblaci
13 ° C
13.3 °
12.1 °
90 %
1.5kmh
40 %
Sub
20 °
Ned
23 °
Pon
23 °
Uto
22 °
Sri
15 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9284
GBP
1,1649
CHF
1,0259
CNY
0,1283
HUF
0,0026
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: