21.2 C
Zagreb
Petak, 29 ožujka, 2024

Argentinci za dlaku izbjegli veliku nesreću prilikom slavlja: Messija i društvo umalo poklopili kablovi usred fešte!

Argentinci su bili na krovu busa tijekom velikog slavlja

Pročitajte još:

U noći s ponedjeljka na utorak u Buenos Aires su sletjeli novi svjetski prvaci, nogometaši Argentine, koji su svojoj domovini donijeli treći naslov prvaka u povijesti.

Od trenutka kada je Gonzalo Montiel postigao pogodak iz jedanaesterca i time osigurao Argentini naslov svjetskog prvaka ne prestaju golema slavlja diljem Argentine, a dakako da su najveća ona u glavnom gradu Buenos Airesu gdje se tijekom utorka očekuje nevjerojatni doček i susret navijača i samih nogometaša.

Argentinska vlada utorak je proglasila državnim praznikom, a nogometaši su doletjeli sa zrakoplovom na kojem su se isticale slike dvojice nogometaša, Lionela Messija i Angela Di Marije, strijelaca tri pogotka tijekom 120 minuta finala protiv Francuske. Nogometaši bi trebali imati nekoliko sati odmora u trening kampu, u Buenos Airesu, nakon čega bi tijekom dana trebalo uslijediti spektakularno slavlje.

Neoprezni nogometaši zaboravili su na električne vodove pa ih je u jednom zavoju u blizini aerodroma umalo oborio kabel. Pukom srećom nije došlo do veće nesreće jer su u zadnji čas primijetili opasnost, a najlošije je prošao Leandro Paredes koji je ostao bez kape.

Prava fešta u argentinskoj metropoli najavljena je za utorak. Vlasti su već proglasile državni praznik, a u Aveniji 9. srpnja očekuju se stotine tisuća ljudi. Sve bi trebalo početi u podne po lokalnom vremenu, odnosno 16 po srednjeuropskom.

Prvi naslov svjetskog prvaka Argentina je osvojila 1978. godine kada je i sama organizirala prvenstvo, a tadašnji junak je bio Mario Kempes. Drugo slavlje je ostvareno 1986. godine u Meksiku, a tada je apsolutni vođa Argentinaca bio Diego Armando Maradona.

Potom su Argentinci čekali treći naslov sve do 2022. godine i prvenstva koje je organizirao Katar. Sada se slave Lionel Messi i društvo.

- Reklama-

Najnovije vijesti:

Povijesna odluka za Dinamo: Zajec je predsjednik Dinama! Skender dopredsjednik, izabran IO

Velimir Zajec novi je predsjednik Dinama! Na Skupštini je prisustvovalo 52. člana, osam iz liste 35 nije se pojavilo. Za...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
21.3 ° C
21.6 °
18.7 °
44 %
4.1kmh
0 %
Pet
19 °
Sub
23 °
Ned
19 °
Pon
21 °
Uto
14 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9141
GBP
1,1741
CHF
1,0426
CNY
0,1272
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: