13.7 C
Zagreb
Petak, 3 svibnja, 2024

Belgijski izbornik napao medije: ‘Hrvatska je mala zemlja i lošije plasirana, jednostavna pobjeda bit će dovoljna’

Pročitajte još:

Hrvatska i Belgija u srijedu od 16 sati igraju u 3. kolu Svjetskog prvenstva.

Nakon Castagnea pred novinare je dan uoči utakmice Hrvatska – Belgija izašao belgijski izbornik Roberto Martinez.

Što se u vašoj momčadi promijenilo u odnosu na početak turnira? Vidjeli smo da je bilo dosta bure…

Martinez također tvrdi da mediji previše pišu o krizi, koja ne postoji: “Ništa se nije promijenilo za nas. Nismo zadovoljni našim učinkom u prve dvije utakmice. Protiv Maroka je bilo prvi put da smo izgubili s dva gola razlike na velikom turniru. Sada moramo preuzeti odgovornost.

Puno smo slušali priče izvana. Postoje mediji koji vole skočiti na lažne ili negativne vijesti umjesto da podrže najtalentiraniju momčad u povijesti belgijskog nogometa.”

Martinez je istaknuo važnost napadača Romelua Lukakua, koji u prve dvije utakmice nije mogao previše igrati zbog ozljede: “Bit će važno imati ga. On čini razliku na terenu i izvan njega. Uz to, on je vođa koji ima utjecaja u našoj svlačionici.”

Martinez: Za nas Svjetsko prvenstvo tek počinje
Potom je i belgijski izbornik udario na tamošnje medije: “Ne znam odakle dolaze te priče ni tko ih objavljuje. Ta je osoba pokušala osvojiti svoje Svjetsko prvenstvo umjesto da navija za reprezentaciju. Ta osoba je genij”, rekao je cinično Martinez pa dodao: “Kao belgijski novinar, radije bih podržavao svoju zemlju.”

Tvrdi da za Belgiju tek sada počinje Mundijal: “Ovo je stvarno dobro vrijeme za reakciju. To bi mogao biti trenutak kada počinje naše Svjetsko prvenstvo. Nisam vidio momčad na ovom turniru koja igra savršeno. Ako prođemo, doći ćemo do svoje najbolje razine u nokaut-fazi.”

Na kraju je rekao: “Ova skupina igrača zaslužuje poštovanje i divljenje. Već se 2016. pričalo o zlatnoj generaciji, ali još nisu postali. Bili su treći na Svjetskom prvenstvu 2018. i četiri godine na vrhu FIFA-ine ljestvice. Njihova ostavština za belgijski nogomet je ogromna.”


Standings provided by Sofascore

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
blaga naoblaka
13.7 ° C
13.8 °
12.1 °
77 %
4.1kmh
20 %
Pet
14 °
Sub
21 °
Ned
23 °
Pon
23 °
Uto
22 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9309
GBP
1,1691
CHF
1,0255
CNY
0,1286
HUF
0,0026
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: