9.8 C
Zagreb
Petak, 29 ožujka, 2024

Belgijski mediji imaju plan za Hrvatsku tvrde da znaju kako pobijediti Hrvatsku

Pročitajte još:

Hrvatska nogometna reprezentacija u četvrtak igra treće kolo grupne faze Svjetskog prvenstva, i to protiv Belgije. Crveni vragovi su do sada skupili tri boda na Mundijalu tako da je ovo za njih iznimno važna utakmica. Protiv Hrvatske bi im pobjeda osigurala prolazak u drugi krug.

Uoči utakmice s Hrvatskom belgijski je list Nieuwsbald objavio je pet “trikova” kojima Belgijanci mogu pobijediti Hrvatsku.

27103985

1. Suradnja Kovačića i Modrića
Hrvatska ima najbolji trokut u sredini terena na Svjetskom prvenstvu. Brozovića, Kovačića i Modrića nije lako zaustaviti. Kovačić i Modrić sjajno surađuju. Kad Modrić ide prema obrani, Kovačić ide prema gore u prazan prostor. Modrić mu potom prenosi loptu, a on ispred sebe ima puno prostora za odlazak naprijed.

2. Ne podcjenjujte “niže bogove”
Hrvatska ima Andreja Kramarića i Marka Livaju, koji nisu najpoznatija imena na svijetu, ali bili su vrlo učinkoviti protiv Kanade. Kramarić je zabio dva gola, Livaja jedan i u izvrsnoj su formi, piše belgijski list.

3. Hrvatska stvara orkestrirani kaos, treba ga se čuvati
Hrvatski nogometaši često mijenjaju pozicije u igri. Tako su jako naštetili Kanadi. Kramarić je krenuo na desnom krilu, ali se kod gola za 1:1 pojavio na lijevom krilu i zabio. Kanađani nisu imali rješenje za takvu igru Hrvatske.

4. Hrvati su ranjivi na bokovima
Ako netko od trojca Kovačić-Modrić-Brozović izgubi loptu, oni ne trče odmah natrag, nego ostaju visoko kako bi što prije vratili loptu. Kanada zbog toga nije mogla lako razviti kontranapad. Kad je uspjela, napravila je to preko bokova. Juranović i Sosa slabe su točke Hrvatske.

5. Modrić je u opasnosti
Luka Modrić vjerojatno igra svoje posljednje Svjetsko prvenstvo. Zlatna lopta iz 2018. godine želi da njezino posljednje Svjetsko potraje što dulje. Dobio je žuti karton protiv Kanade i mora paziti da ne dobije još jedan jer neće moći nastupiti u osmini finala.

- Reklama-

Najnovije vijesti:

Povijesna odluka za Dinamo: Zajec je predsjednik Dinama! Skender dopredsjednik, izabran IO

Velimir Zajec novi je predsjednik Dinama! Na Skupštini je prisustvovalo 52. člana, osam iz liste 35 nije se pojavilo. Za...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
8.7 ° C
11.5 °
6.1 °
82 %
2.1kmh
0 %
Pet
21 °
Sub
23 °
Ned
20 °
Pon
21 °
Uto
16 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9141
GBP
1,1741
CHF
1,0426
CNY
0,1272
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: