9 C
Zagreb
Utorak, 23 travnja, 2024

Belgijski mediji: ‘Pobjeda ili smrt. S nožem pod grlom igramo ključni dvoboj. Najbitnije je zaustaviti Modrića’

Pročitajte još:

Nacija više nego ikad računa na našu djetelinu s četiri lista: Thibauta Courtoisa, Kevina De Bruynea, Edena Hazarda i Romelua Lukakua piše Gazet van Antwerpen uz poruku “Pobijedite ili idite kući”.

Utakmica između Hrvatske i Belgije centralni je događaj u hrvatskim, ali i belgijskim medijima. Za vas smo pripremili pregled belgijskih dnevnih novina na dan utakmice s Hrvatskom. Ima tu optimizma, nabrijavaju momčad s “Pobjeda ili smrt”, a najviše nade polažu u Lukakua i De Bruynea…

S nožem pod grlom Crveni vragovi igraju utakmicu na sve ili ništa protiv Hrvatske. najavljuje dvoboj Hrvatske i Belgije tamošnji Het Laatste Nieuws.

Od Hrvata očekuju isti sastav kao protiv Kanade, dok smatraju da će idućih 11 nastupiti za Belgiju: Courtois – Dendoncker, Alderweireld, Vertonghen – Castagne, Witsel, De Bruyne, Carrasco – E. Hazard, Lukaku, Trossard.

– Prije devet godina u Zagrebu je trasiran put uspjesima sadašnje momčadi Crvenih vragova. U Al Rayyanu će pokušati proširiti svoje nasljeđe. Od Hrvatske do Hrvatske, piše  Het Laatste Nieuws u drugom članku posvećenom dvoboju.

Novine Het Nieuwsblad pišu kako su moguće velike rotacije.

– Samo je šest imena koja su izvan sumnje za sastav: Courtois, Alderweireld, Vertonghen, De Bruyne, Witsel i Eden Hazard. U špici ovisimo o jednoj stvari. Je li Romelu Lukaku dovoljno spreman za početak? Kladimo se da jest – piše Het Nieuwsblad, inače tiskovina na nizozemskom jeziku. Pa su usput i prenijeli izjave nizozemskih novinara…

– Ova zlatna generacija napravila je sjajan posao, iako nisu osvojili trofej – u tom su smislu slični Nizozemskoj – ali sada morate izgraditi novu momčad i šutnuti tog trenera u guzi** – rekao je za HN šef sportske rubrike njihovih ‘sestrinskih’ novina De Telegraaf’ Valentijn Driessen, koji je Belgijcima dao jedan posto šanse za uspjeh.

Nacija više nego ikad računa na našu djetelinu s četiri lista Thibauta Courtoisa (30), Kevina De Bruynea (31), Edena Hazarda (31) i Romelua Lukakua (29) piše  Gazet van Antwerpen uz poruku “Pobijedite ili idite kući”.

Romelu Lukaku trebao bi početi protiv Hrvatske. I to mijenja puno stvari, piše DHNet i nastavlja:

– Vrlo je teško zamisliti početni sastav koji će Roberto Martinez složiti ovog četvrtka protiv Hrvatske… Za Crvene vragove, to je pobijediti ili umrijeti.

Novine na francuskom Le Soir posvetile su dosta teksta i belgijskoj policiji. Podsjećamo, nakon pobjede Maroka protiv Belgije u Bruxellesu su izbili neredi marokanskih navijača…

– Nakon nereda koji su izbili u Bruxellesu tijekom utakmice Belgije protiv Maroka, ovog četvrtka je pojačan sustav sigurnosti uoči odlučujućih utakmica Svjetskog nogometnog prvenstva koje se igraju u 16 sati: Hrvatska – Belgija i Kanada – Maroko.

“Bit ćemo vrlo oprezni i bit ćemo vidljivi od početka utakmice s više policajaca na terenu”, rekla je za “Soir” Ilse Van de Keere, glasnogovornica policijske zone Bruxelles-Capital – Ixelles.

U samom osvrtu na utakmicu kao ključni zadatak svoje reprezentacije ističu “Spriječiti Modrića da ima loptu i distribuira igru”. De Bruyneu, koji je kritizirao suigrače, poručuju da ne zaboravi što su sve radili za njega posljednjih godina…

Pritisak ne može biti veći: Belgija danas mora pobijediti Hrvatsku kako bi spriječila rano ispadanje sa Svjetskog prvenstva, navodi tiskovina na njemačkom Grenz-Echo.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
isprekidani oblaci
9 ° C
9.4 °
5.4 °
74 %
6.2kmh
75 %
Uto
9 °
Sri
7 °
Čet
13 °
Pet
17 °
Sub
20 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: