5.7 C
Zagreb
Subota, 20 travnja, 2024

Boban stiže u Katar! Brazil je jači, ali ima problem

Pročitajte još:

Hrvatska je već osvojila Mundijal, već je pobjednik. Sve što dalje napravi je plus, tvrdi Boban, koji je s “vatrenima” igrao protiv Argentine dvaput, Maradonine i Batistutine, ali nikad protiv Brazila

Originalni “vatreni”, Ćirini sinovi, 1998. su godine očarali svijet i u debiju Hrvatske na svjetskim prvenstvima osvojili brončanu medalju.

No, ta velika generacija velemajstora nikad nije imala priliku igrati protiv Brazila. Baš na tom Mundijalu u Francuskoj tako im je malo nedostajalo da uđu u finale, gdje su čekali Brazilci predvođeni Ronaldom. Nije se dogodilo.

Hrvatska će u petak s početkom u 16 sati zaigrati u utakmici četvrtfinala Svjetskog prvenstva. Suparnik će joj biti Brazil, a jedan od njenih navijača na tribinama stadiona Education City u Al Rayyanu bit će legendarni kapetan brončane hrvatske reprezentacije Zvonimir Boban.

“Idem na utakmicu. Najveća želja je da prođemo dalje iako je naš model već pobijeđen. Povijesno veliki rezultat, možda ga nismo ni svjesni. Nama je skoro normalno postalo ići tako daleko na svjetskim prvenstvima, ali ovo zaokružuje ona dva velika SP-a 1998. i 2018.”, rekao je Boban za N1, a na pitanje hoće li Hrvatska i protiv Brazila pobjedu tražiti kroz penale, izjavio je:

“Teško da ćemo to elegantnije riješiti. Brazil je objektivno jača momčad, jako su brzi, imaju iznimnu kvalitetu. Imaju problem u sredini, koji možemo otkriti, malo su lagani, premalo je defenzivnih igrača na sredini i mi trebamo tamo tražiti našu šansu.”

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
6.4 ° C
7.7 °
2.1 °
72 %
1kmh
0 %
Sub
10 °
Ned
10 °
Pon
12 °
Uto
6 °
Sri
5 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: