12.5 C
Zagreb
Petak, 26 travnja, 2024

Borjan fotografijom odgovorio Hrvatima na prozivke oko Oluje: Na našem traktoru piše ljubav

Pročitajte još:

Kanadski golman Milan Borjan je rođen u Kninu, no našoj javnosti postao je poznatiji po kontroverznim i neprimjerenim izjavama u kojima je Dalmaciju prozvao ‘srpskom’.

Sve je kulminiralo na utakmici Hrvatske i Kanade u grupnoj fazi SP-a (4-1). Kada god je primio loptu, uslijedile su salve zvižduka. Bio je meta hrvatskih navijača koji su vrijeđali njega i njegovu suprugu Snežanu. No, i on je provocirao pokazavši tri prsta prema navijačima. Fifa je pokrenula postupak protiv HNS-a koji je na kraju kažnjen s 50 tisuća franaka.

Borjan tri prsta

Kanadski vratar odlučio je na svoj način odgovoriti hrvatskim navijačima koji su ga žestoko prozivali za vrijeme utakmice Hrvatske i Kanade u Kataru. Objavio je fotografiju sa suprugom Snežanom na ramenima i napisao: “Na našem traktoru piše ljubav.”

HNS kažnjen zbog uvreda Borjanu
Podsjetimo, hrvatske su navijače razljutile njegove neprimjerene izjave o Krajini i Kninu. Nakon utakmice društvenim je mrežama počeo kružiti i Borjanov telefonski broj, a na njegov mobitel stiglo je više od 2000 poruka. Zbog brojnih uvreda na Borjanov račun, FIFA je novčano kaznila HNS s 50 tisuća švicarskih franaka.

Golman Crvene zvezde i Kanade rođen je u Kninu 1987., u kojem je živio do operacije Oluja. Tvrdi da ne potječe iz Dalmacije i Hrvatske, nego iz “Srpske Krajine”. Navijači Hrvatske su ga cijelo vrijeme utakmice SP-a, u kojoj je njihova reprezentacije pobijedila Kanadu 4:1, provocirali i vrijeđali skandiranjem “Borjane, Turčine, napuši se kur*ine”, “Milane, Srbine, napuši se kur*ine”, “Žena ti je kur*a, Borjane”, “Borjane, ustašo”.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
13.7 ° C
13.8 °
11.9 °
54 %
2.6kmh
0 %
Pet
12 °
Sub
20 °
Ned
24 °
Pon
24 °
Uto
22 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: