10.7 C
Zagreb
Nedjelja, 5 svibnja, 2024

Borjanova baka o njegovoj izjavi da je Dalmacija srpska: Bila sam ljuta, što ćeš spominjati Krajinu? Baba ti je Hrvatica

Pročitajte još:

Milan Borjan, vratar kanadske reprezentacije, tijekom jučerašnje utakmice bio je zbog svojih prethodnih izjava na meti hrvatskih navijača.

Inače je poznato po svojim kontroverznim izjavama, a u nekim intervjuima znali su mu istaknuti da je rođen u Hrvatskoj što bi on demantirao rekavši da je Knin zapravo ‘Srpska Krajina’.

– Velika greška, nisam rođen u Hrvatskoj, rođen sam u Krajini, Dalmaciji. To je bilo srpsko mjesto. Ja sebe opisujem kao nekoga tko je rodom iz Srbije, iz Dalmacije, ali osjećam se kao Kanađanin jer sam tamo proveo puno godina – rekao je Borjan za B92.

Upravo je to razlog zbog kojeg je Borjan navukao bijes hrvatskih navijača koji su ga tijekom susreta protiv Kanade vrijeđali i razvili nekoliko transparenata s asocijacijama na oslobodilačku vojno-redarstvenu akciju “Oluju”.

Ekipa Dnevnika Nove TV posjetila je selo iz kojeg je podrijetlom, Kričke kod Drniša, i tamo razgovarala s Borjanovom bakom Šteficom.

“Ja sam bila odmah ljuta. Što ćeš spominjati Krajinu, a baba ti je Hrvatica, tata je napola Srbin, napola Hrvat. Pa što bi htjeli?” rekla je.

Na opasku reporterke kako se čini da u toj obitelji nema mržnje baka je odgovorila: “Ma nema, nema. Nitko nikoga ne mrzi, nitko nikoga ne prezire.”

“Nisam rođen u Hrvatskoj, rođen sam u Krajini, Dalmaciji. To je bilo srpsko mjesto. Ja sebe opisujem kao nekoga tko je rodom iz Srbije, iz Dalmacije, ali osjećam se kao Kanađanin jer sam tamo proveo puno godina”, rekao je Borjan jednom prilikom.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
magla
10.7 ° C
12.7 °
7.8 °
94 %
1kmh
1 %
Ned
24 °
Pon
23 °
Uto
22 °
Sri
15 °
Čet
15 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9284
GBP
1,1649
CHF
1,0258
CNY
0,1283
HUF
0,0026
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: