9.1 C
Zagreb
Petak, 29 ožujka, 2024

Brojne su kalkulacije: Što ako Hrvatska i Maroko završe s istim brojem bodova?

Pročitajte još:

Vatreni su odigrali prvu utakmicu na Svjetskom prvenstvu u Kataru

Hrvatska nogometna reprezentacija odigrala je prvu utakmicu na svjetskom prvenstvu u Kataru. Protiv Maroka nisu uspjeli zabiti pogodak, ali ga nisu ni primili te su osvojili bod.

Večeras od 20 sati sastaju se Belgija i Kanada i nakon te utakmice situacija će biti jasnija, ali je već sad jasno da Hrvatska do kraja vjerojatno ne smije izgubiti.

Pretpostavimo li da će Belgija večeras pobijediti Kanadu, ona će biti usamljena na prvome mjestu s tri boda, Maroko i Hrvatska imat će po jedan, a Kanada nijedan. U sljedećem kolu Hrvatska igra s Kanadom, a Belgija s Marokom dok se u posljednjem kolu sastaju Maroko i Kanada te Hrvatska i Belgija.
Nakon današnjeg remija lako bi se moglo dogoditi da Hrvatska i Maroko završe s istim brojem bodova. Nije nemoguće i da Belgija, Hrvatska i Maroko na kraju imaju po pet bodova. U slučaju jednakog broja bodova, prvi kriterij određivanja poretka je gol-razlika, a onda broj postignutih golova.

Možda će bitni biti žuti kartoni
Ako se ni tad ne može odrediti poredak, onda se gleda međusobni omjer, a nakon toga, ako su u igri više od dvije momčadi, osvojeni bodovi u međusobnim susretima pa gol-razlika u međusobnim susretima i na kraju broj zabijenih golova.

Ako ni tad ne bismo imali poredak, onda bi se gledao kriterij fair playa. Žuti karton vrijedi jedan negativan bod, drugi žuti tri, izravni crveni četiri, a žuti i izravni crveni pet negativnih bodova. Upravo taj kriterij primijenio se u skupini SP-a 2018. godine kad je Senegal završio na trećem mjestu iza Japana zbog dva žuta kartona više. Zadnja metoda određivanja poretka je ždrijeb.

- Reklama-

Najnovije vijesti:

Povijesna odluka za Dinamo: Zajec je predsjednik Dinama! Skender dopredsjednik, izabran IO

Velimir Zajec novi je predsjednik Dinama! Na Skupštini je prisustvovalo 52. člana, osam iz liste 35 nije se pojavilo. Za...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
8.7 ° C
11.5 °
6.1 °
82 %
2.1kmh
0 %
Pet
21 °
Sub
23 °
Ned
20 °
Pon
21 °
Uto
16 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9141
GBP
1,1741
CHF
1,0426
CNY
0,1272
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: