9.1 C
Zagreb
Četvrtak, 25 travnja, 2024

Čovjek koji je uništio Hrvatsku sada je za to dobio i priznanje

Drugi je u poretku za najboljeg suca Mundijala bio poljski arbitar Szymon Marciniak koji je sudio finale

Pročitajte još:

Iz Italije nam pristiže vijest za rubriku ‘vjerovali ili ne‘. Barem iz perspektive hrvatske nogometne publike.

Naime, Daniele Orsato dobitnik je petog izdanja Međunarodne nagrade ‘‘Giulio Camapanati‘‘, namijenjene najboljem sucu Svjetskog i Europskog prvenstva!

Hrvatska nogometna reprezentacija izgubila je u polufinalu Mundijala u Kataru od budućeg svjetskog prvaka, reprezentacije Argentine (0:3), a nakon utakmice puno se pričalo o spornim sudačkim odlukama glavnog suca Danielea Orsata i VAR sobe.

Najveće polemike izazvao je jedanaesterac iz kojega je Argentina zabila prvi gol, za koji su mnogi stručnjaci rekli da je pogrešno dosuđen. Orsato je tada pokazao na bijelu točku nakon sudara argentinskog napadača Alvareza i hrvatskog vratara Dominika Livakovića, a VAR soba se nije ni uključila.

Daniele Orsato

Orsato se, stoga, našao na udaru žestokih kritika većine stručnjaka pa prilično nevjerojatno zvuči da je za svoje suđenje dobio odlične ocjena, ali, još nevjerojatnije, da je proglašen i najboljim sucem Svjetskog prvenstva.

Naime, u srijedu je objavljeno da je Orsati dobitnik nagrade “Giulio Camapanati”, namijenjene najboljem sucu Svjetskog i Europskog prvenstva.

“Ne volim pričati o sucima, ali ovaj je jedan od najgorih. Ne pamtim ga po dobrom. Za mene to nije bio penal, a to nas je ubilo”, govorio je kapetan Vatrenih Luka Modrić o Orsatu nakon utakmice s Argentinom.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
isprekidani oblaci
10.4 ° C
12.8 °
7.1 °
70 %
2.6kmh
75 %
Čet
11 °
Pet
17 °
Sub
19 °
Ned
23 °
Pon
25 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: