6.2 C
Zagreb
Četvrtak, 25 travnja, 2024

Crnogorci se klanjaju Hrvatskoj: Hrvatska je mentalno čudovište

Pročitajte još:

Cijeli svijet uključujući i susjede, oduševljen je hrvatskom reprezentacijom i činjenicom da su daleko dogurali na ovogodišnjem svjetskom prvenstvu. Vatreni će se za ulazak u finale boriti protiv Argentine, a crnogorski portal Vijesti posvetio je jedan tekst velikom pothvatu naše reprezentacije. Crnogorci smatraju da smo ‘mentalno čudovište i prava nogometna velesila’. Hrvatska sutra od 20 sati na Lusailu igra sa starim znancima sa svjetskih prvenstava 1998. godine i 2018. godine.

“Maroko je najveća senzacija i najdirljivija priča 22. Svjetskog prvenstva u nogometu, ali reprezentacija kojoj se svi dive, čiju priču najviše poštuju, za koju sada vjeruju da može ići do kraja – i da to više i ne bude iznenađenje – svakako je momčad Hrvatske”, piše crnogorski list pa navodi kako je Hrvatska postala nogometna velesila iako je imala puno problema, što je bio slučaj kod svih zemalja bivše Jugoslavije.

“Kult reprezentacije Hrvatske stvarao se godinama, još od raspada bivše države, ali na tom putu bilo je i “unutrašnjih neprijatelja” – istih onih koji su tako karakteristični za balkanske zemlje. Nije ni Hrvatska bila izuzetak, nije sve to išlo baš tako glatko.

Koliko se Hrvatski nogometni savez borio s huliganima, koji se nisu libili ni pokušati prekinuti utakmicu svoje reprezentacije, nezadovoljni raznim stvarima, u Splitu je tako prije nekoliko godina pred meč s Italijom na terenu Poljuda osvanuo kukasti križ, koliko samo kazni, praznih tribina…

I koliko slučajeva pred sudom, povezanih sa slučajem Zdravko Mamić, a kao svjedoci, ili čak okrivljeni da se i nije baš sve radilo po slovu zakona, u klupama su se našle i neke od najvećih zvijezda tamošnjeg nogometa, uključujući i najveću, Luku Modrića”, navode Crnogorci.

Psihološke gromade
Pišu i da je ova hrvatska reprezentacija zapravo svoju mentalnu stabilnost izgradila na brojnim nesretnim porazima. “Mnogo patnji, razočaranja, loših rezultata, ali i bolnih, nesretnih, nezasluženih, pa i tragičnih ispadanja imala je reprezentacija Hrvatske u bliskoj prošlosti na velikim natjecanjima. I to je, izgleda, nešto što se mora proći da bi se dotakle zvijezde.

“Za to vrijeme, kroz sva ta traumatična ispadanja, neispunjena očekivanja, gotovo neprimjetno, u pozadini, tekao je proces stvaranja – velikog tima. I pravljenja “mentalnog čudovišta”, psihološke gromade. Jer, sve nogometne nesreće, nezaslužena ispadanja, svi promašeni penali, došli su na naplatu u Rusiji 2018. i Kataru 2022″, pišu Vijesti.me.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
magla
6.9 ° C
7.7 °
5.8 °
93 %
0.5kmh
75 %
Čet
13 °
Pet
17 °
Sub
20 °
Ned
23 °
Pon
24 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: