7.4 C
Zagreb
Nedjelja, 28 travnja, 2024

Dalić: Livaja je najbolji igrač HNL-a i treba reprezentaciji i dogovorit ćemo se

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije izjavio je kako vjeruje u povratak napadača Hajduka u nacionalnu vrstu.

Pročitajte još:

Hrvatska nogometna reprezentacija nastavila je uspješno ploviti prema svojem 13. velikom natjecanju i sedmom Europskom prvenstvu. Dalićevi izabranici s 5-0 u Rijeci svladali su Latviju, a onda i s 1-0 Armeniju u gostima. Vatreni bi s pobjedama protiv Walesa i Turske u listopadu i matematički mogli osigurati plasman na europsku smotru koja će se idućeg ljeta održati u Njemačkoj. Vrlo dobru dionicu u rujanskim dvobojima odradili su hrvatski napadači. Bruno Petković i Andrej Kramarić zabili su svaki po dva gola, a, da je bilo malo više preciznosti, posebno u susretu u Armeniji mogli su i još pokoji..

Šest bodova bez primljenoga gola, rutinsko rješavanje Latvije i Armenije i Hrvatska na čelu kvalifikacijske skupine bilanca su reprezentativnog rujna. I razlog za zadovoljstvo Zlatka Dalića.

Riječka ‘petarda’ Latvijcima i puno promašaja u Erevanu došli su s oslabljenim sastavom jer Mateo Kovačić zbog ozljede je propustio oba susreta.

– Nadam se da je to to što se tiče Petkovića. Kovačića nismo htjeli forsirati, iako ozljeda ne bi trebala biti teška, i Majera smo poštedjeli, a Ivanušec je dobio šansu i igrao je jako dobro. Bruno dobro igra za klub i zaslužuje moju pažnju. Zabija, asistira i jako sam zadovoljan – rekao je Dalić za RTL.

Ali, izbornik je i dalje u potrazi za špicom. Hrvatska ima 20,5 udaraca na gol, po čemu je druga u kvalifikacijama za Euro gledajući sve skupine, ali prema iskorištenim velikim šansama tek je 40. od 53 reprezentacije! Ovaj put pozvao je Matiju Frigana, no nije mu omogućio debi za A vrstu.

– Pozvao sam ovaj put njega, da ga vidimo sedam dana na treninzima, da ti mladi momci pokažu što znaju. Moramo naći napadača i želim vidjeti te mlade.

A hoće li vratiti Marka Livaju? Hajdukovog kapetana ovaj put nije pozvao kako bi prevenirao moguće neugodnosti u Rijeci nakon lipanjskog incidenta, pa posljedično i riskirao novu kaznu za savez i reprezentaciju.

– To ćemo rješavati idućih dana, razgovarat ću s Markom oko te situacije i riješit ćemo to. Marko nam treba kao napadač i najbolji igrač lige. Vrata mu nisu zatvorena, on je tu i riješit ćemo to.

Idući mjesec protiv Turske i Walesa Hrvatska može osigurati Euro.

– Radujem se utakmici u Osijeku na novom stadionu. On je malen, ali očekujem sjajan ambijent i tri boda za plasman u Njemačku – zaključio je Dalić za RTL.

Standings provided by Sofascore
Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
8.2 ° C
9.9 °
4.1 °
88 %
0.5kmh
0 %
Ned
24 °
Pon
25 °
Uto
25 °
Sri
22 °
Čet
15 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: