16.2 C
Zagreb
Subota, 20 travnja, 2024

Dalić: Mislili su oni da će lako s Hrvatskom, nikad ne podcjenjujte Hrvate

Pročitajte još:

HRVATSKA REPREZENTACIJA prošla je u četvrtfinale Svjetskog prvenstva nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca. U četvrtfinalu će igrati s boljim iz dvoboja Brazila i Južne Koreje. Japan je u vodstvo doveo Daizen Maeda nakon asistencije Maye Yoshide u 42. minuti. Izjednačio je Ivan Perišić u 56. minuti. Lovren je centrirao, a Perišić glavom pogodio za 1:1. U raspucavanju penala sjajan je bio Livaković, koji je obranio tri udarca Japancima.

Izbornik “vatrenih” Zlatko Dalić imao je pregršt razloga za zadovoljstvo nakon što je uveo Hrvatsku u četvrtfinale Svjetskog prvenstva u Katru. Japan je pao nakon penala 4-2 (1-1).

– Čestitke dečkima, napravili smo povijest. Ovo je treći ulazak među osam na svijetu. Odigrali smo hrabro i borbeno, veliki je ovo rezultat. Borili smo se cijelu utakmicu i na kraju nas je nagradilo – rekao je Dalić za HTV.

Kako vam je bilo gledati produžetke i penale?

– Opet je bila slična utakmica, protivnik angažiran, imali smo kontrolu pasa, ali smo sami sebi doveli probleme, oni su imali dvije kontre koje su nam unijele nervozu, primili smo gol i rekli na poluvremenu da nećemo više igrati kratke pasove i to je izgledalo bolje – rekao je izbornik pa dodao:

– Protivnik je mislio da je utakmica gotova, mislio je da će biti lako s Hrvatskom. Ali nemoj nikad Hrvata podcijeniti! Kad god netko podcijeni, požali. Možda jesmo mali, ali smo uvijek vjerni i idemo do kraja. Samo mogu čestitati igračima gdje smo došli i što smo napravili.

Zašto je Hrvatska imala problema na početku utakmice?

– Protivnik je bio u kompaktnom bloku 5-4-1, nisu nam dali ni vremena ni prostora. Primili smo gol iz prekida, što nismo dugo vremena. Taj gol nas je malo uneredio, ali nemam što prigovoriti dečkima. Imali smo problema kad nismo uspjeli odgovoriti na brzinu, ali bilo je OK. Taj Japan je pobijedio Njemačku i Španjolsku – zaključio je Dalić.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
blaga naoblaka
15.8 ° C
16.7 °
13.7 °
37 %
3.6kmh
20 %
Sub
16 °
Ned
12 °
Pon
12 °
Uto
8 °
Sri
10 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: