6.3 C
Zagreb
Subota, 20 travnja, 2024

Dalić oduševljen Vatrenima: Ovo mogu samo velike ekipe, ali smiruje situaciju

Pročitajte još:

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić bio je zadovoljan nakon pobjede protiv Kanade 4:1, ali rekao da se ekipa neće uzdignuti te je svjestan da ništa nije napravljeno.

“Ja bi prvo čestitao dečkima na sjajnoj utakmici. Gubili smo od prve minute, napalili su se još više, a inače su trkački moćni. Preokrenuti u takvoj situaciji mogu samo velike ekipe, koje vjeruju u sebe i koje mogu puno. Rekao sam ja da je Maroko dobra ekipa pa su me ismijavali. Hrvatska je pokazala kvalitetu, to je prvi korak, idemo dalje. Nećemo se uzdići, bit ćemo smireni, tražimo prolaz dalje”.

Oduševljen je reakcijom naših reprezentativaca.

– Mi smo se 15 minuta slagali i vraćali u utakmicu nakon njihovog gola. Perišić i Kramarić su stajali široko, a naša vezna linija je i dalje najbolja na svijetu, što god govorili, dodao je Dalić.

Komentirao je izbor u napadu, Marko Livaja bio je u špici, dok je Andrej Kramarić dobio nešto povučeniju i slobodniju ulogu.

– Rekao sam da imamo četiri sjajna igrača u napadu i kojeg god izaberemo, oni će dati najbolje. Stavili smo Marka da gradi loptu, a kasnije je zabio gol, no i potrošio se. Kasnije je ušao Petković. Kramarić? On uvijek riješi i nikad nije upitan. U svojoj glavi je sve raščistio, kao i ja, gdje god igra, rekao je Dalić.

U posljednjem kolu u našoj skupini igraju Maroko – Kanada i Hrvatska – Belgija.

– Znali smo koliko može Maroko, oni su sjajna ekipa. Zadnje kolo odlučuje, nismo ništa riješili, moramo ići na pobjedu protiv Belgije, bit će teško. Imamo gol prednosti više, ali moramo ići na pobjedu i tražiti plasman dalje. Neću govoriti o veliko sreći, euforiji ili tragediji, idemo korak po korak, zaključio je Dalić.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
slaba kiša
5.2 ° C
8.7 °
2.8 °
80 %
0.5kmh
0 %
Sub
12 °
Ned
12 °
Pon
12 °
Uto
8 °
Sri
7 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: