19.8 C
Zagreb
Nedjelja, 26 svibnja, 2024

Dinamo se oglasio nakon kaosa u Grčkoj prije europskog susreta: ‘Još jednom napominjemo, ne putujte u Grčku’

Mladi Grk je izboden na smrt, a šest drugih ozlijeđenih osoba još uvijek je u bolnici

Pročitajte još:

Noć prije utakmice 3. pretkola Lige prvaka između grčkog AEK-a i zagrebačkog Dinama izbili su neredi u grčkoj prijestolnici u kojima je ubijen jedan muškarac. O svemu se oglasio i aktualni hrvatski prvak u priopćenju koje prenosimo u cijelosti.

GNK Dinamo snažno osuđuje nerede koji su se sinoć dogodili u Ateni, u kojima su prema izvještajima grčke policije te grčkih i hrvatskih medija, izgrednici iz Hrvatske bili uključeni u incident s navijačima grčkog nogometnog kluba AEK. Takvi događaji nisu u skladu s vrijednostima i etikom koje promičemo kao klub i zajednica.

Kao sportska organizacija, uvijek smo posvećeni promicanju fer igre, sportskog duha i pozitivne atmosfere na stadionima. Neredi ne samo da ugrožavaju sigurnost svih prisutnih, već i narušavaju reputaciju nogometa kao sporta koji spaja ljude i kulture.

Izražavamo svoju duboku zabrinutost zbog ovog incidenta. Nažalost, jedna osoba izgubila je život tijekom nereda. GNK Dinamo ovim putem želi izraziti iskrenu sućut obitelji preminule osobe. Još jednom napominjemo i pozivamo sve navijače Dinama da ne putuju na utakmicu u Grčku s obzirom da je UEFA u dogovoru s policijom donijela odluku da se obje utakmice igraju bez gostujućih navijača.

GNK Dinamo ostaje predan stvaranju okruženja u kojem se ljubav prema sportu izražava na pozitivan način, kroz zajedništvo, respekt i suradnju”, objavljeno je na službenoj stranici zagrebačkog kluba.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
blaga naoblaka
18.8 ° C
19.1 °
18.8 °
77 %
1kmh
20 %
Ned
17 °
Pon
25 °
Uto
26 °
Sri
20 °
Čet
21 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9268
GBP
1,1629
CHF
1,0228
CNY
0,1281
HUF
0,0026
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: