16.2 C
Zagreb
Petak, 26 travnja, 2024

Dušan Tadić ismijavao Turčina zbog ramazana? Nizozemci zgroženi

Nedugo nakon obračuna kraj aut linije igrač Ajaxa Davy Klaasen dobio je upaljačem u glavu i potekla je krv. Utamica je prekinuta na pola sata, a pravi arsenal pirotehnike zapalili su navijači na njenu početku

Pročitajte još:

Nizozemska je zgrožena izgredima u polufinalu nizozemskog kupa Feyenoord – Ajax u srijedu u Rotterdamu, gdje je upaljačem u glavu pogođen nizozemski reprezentativac Davy Klaassen.

– Ako se ovako nastavi, naći ćemo se u zabrani čak i domaćim navijačima – požalio je ministar pravosuđa Dilan Yesilgoz, a prenosi agencija ANP, s obzirom da je u Nizozemskoj u utakmicama visokog rizika gostujućim navijačima zabranjena nazočnost na stadionima.

No žestok obračun obilježio je sukob Dušana Tadića i Feyenoordovog kapetana, Turčina Orkuna Kokcua. Pritom mnogi ljubitelji nogometa na društvenim mrežama, i to ne samo oni islamske vjere, optužuju Tadića da je skandalozno ismijavao Turčina i njegov ramazanski post.

Kokcu je poludio na Tadića
Kamera uz teren snimila je Tadića kako provocira Kokcua i pokazuje mu da “jede s poda”. Kokcu je na to poludio i krenuo na Tadića. Slijedilo je gađanje s tribina Feyenoordovih navijača, koji su u glavu pogodili i raskrvarili Ajaxovog igrača Davyja Klassena. To je uzrokovalo prekid meča i postalo glavna tema u prijenosu, ali na društvenim mrežama se i dalje piše da je Tadić vrijeđao Kokcua na vjerskoj osnovi.

Istraga će biti provedena “na najvišoj razini”, a s ministrom sporta Connyjem Helderom sastati će se predstavnici Nizozemskog nogometnog saveza (KNVB), dvaju klubova, općine Rotterdam i policije kako bi razjasnili događaje od srijede navečer.

Podsjećamo, prije dva tjedna na prvenstvenoj utakmici najvećih rivala kapetan Feyenoorda odbio se rukovati s kolegom iz Ajaxa. Neposredno pred De Klassieker najvećih rivala te konkurenata za naslov, Ajax – Feyenoord (2:3), prilikom biranja strana ili lopte na centru našao se sa sucima i suparničkim kapetanom Orkanom Kokcuom. Vođa Feyenoorda suparnika nije ni pogledao, a kamoli mu, kao što je nepisano pravilo, tada pružio ruku i pozdravio se s njim.

Svi su primijetili da kapetan Feyenoorda ignorira kapetana Ajaxa
Nizozemski, ali i ljubitelji nogometa širom svijeta, primijetili su da se kapetan Feyenoorda ponaša kao da Ajaxovog kapetana nema i da je Tadić začuđen takvim ponašanjem. Kada je srpski as Ajaxa vidio da ga suparnik ignorira i da razgovara sa sucima, okrenuo se i otišao.

U pozadini situacije koja je postala viralna te jedna od glavnih priča s derbija prvenstva je katastrofalni potres koji je početkom veljače pogodio Tursku i Siriju. U znak podrške za preko 57 tisuća poginulih, više od 120 tisuća ranjenih i stotine tisuća onih koji su u tragediji ostali bez doma, kapetani svih nizozemskih klubova osim jednog su na utakmicama 21. kola nosili trake sa zastavama Turske i Sirije.

Turčin nije zaboravio ni oprostio Srbinu
Jedini koji to nije napravio bio je Ajaxov kapetan Dušan Tadić. Zbog toga su svoj bivši klub kritizirali Wesley Sneijder i Andy van der Meyde. Orkan Kokcu, kapetan Feyenoorda i Turčin, kako vidimo, nije to zaboravio ni oprostio Tadiću.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
16.2 ° C
17.8 °
14.3 °
47 %
4.6kmh
0 %
Pet
15 °
Sub
19 °
Ned
23 °
Pon
24 °
Uto
25 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: