23 C
Zagreb
Ponedjeljak, 17 lipnja, 2024

Evo što pobjeda Maroka znači za Hrvatsku: Hrvatska može proći skupinu i ako izgubi od Kanade! Evo kako

Pročitajte još:

Belgija i Maroko odigrali su prvi susret dana u drugom kolu skupine F na Svjetskom prvenstvu u Kataru i šokirali favorita Belgiju te odnijeli pobjedu (0:2).

Sabiri je odlučio izravno potegnuti iz nezahvalne pozicije s lijeve strane i to mu se isplatilo u 73. minuti. Marokanci su zabili drugi. Aboukhlal je zakucao loptu pod gredu i potvrdio zasluženo slavlje raspoložene reprezentacije. Imao je Maroko šansi i ranije tijekom utakmice pa su čak i postigli pogodak u sudčevoj nadoknadi prvoga dijela, no nakon uključivanja VAR-a pogotak im je poništen zbog detektiranog zaleđa.

Ozbiljna momčad kakvom se Maroko pokazao na ovoj smotri, ovom je pobjedom šokirala i Belgiju, ali i zakomplicirala život Hrvatskoj i sada je Dalićevim izabranicima pobjeda potrebnija nego ikad.

Što sad? Što to znači za naše?

Prije svega, podsjetnik na Fifina pravila! Dakle, ako dvije ili više momčadi završe bodovno izjednačene, gleda se ukupna gol-razlika, pa više postignutih golova, a tek je treći kriterij međusobna utakmica. Dok su posljednji kriterij, ako sve bude izjednačeno, fair play bodovi, odnosno u prednosti je momčad koja dobije manje kartona.

A ako je i to izjednačeno, Fifa izvlači sretnog prolaznika u drugi krug.

Uoči utakmice Hrvatske i Kanade Maroko ima četiri boda, Belgija tri, Hrvatska jedan, Kanada nula. Pobjeda Hrvatske značila bi da bi nam za prolazak bio dovoljan i remi u zadnjem kolu s Belgijom, ali za željeno prvo mjesto u skupini trebali bismo pobijediti Belgijce i imati bolju gol-razliku od Maroka, u slučaju da on savlada Kanadu.

U slučaju remija s Kanadom, dalje bi nas odvela samo pobjeda nad Belgijom, čak bismo mogli završiti i prvi ako Maroko ne pobijedi Kanadu.

A Hrvatska može proći i ako izgubi od Kanade. Dogodilo bi se to u slučaju pobjede nad Belgijom i uz uvjet da Maroko pobijedi Kanadu. Igrao bi nam i remi, pa da “vatreni” završe s boljom gol-razlikom od Kanade, ili pobjeda Kanade pa da Hrvatska završi s boljom gol-razlikom od Maroka.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

Baby Lasagna poželio sreću Vatrenima u dresu hrvatske nogometne reprezentacije

BABY LASAGNA na Facebooku je poželio sreću Vatrenima, koji danas igraju protiv Španjolske. Glazbenik je pozirao u dresu hrvatske...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
21.5 ° C
22.7 °
16.9 °
78 %
1.5kmh
0 %
Pon
30 °
Uto
32 °
Sri
35 °
Čet
34 °
Pet
38 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9310
GBP
1,1861
CHF
1,0370
CNY
0,1285
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: