16.2 C
Zagreb
Petak, 26 travnja, 2024

Evo što Srbiji danas treba za prolaz

Pročitajte još:

Nogometna reprezentacija Srbije borit će se u petak od 20 sati protiv Švicarske za prolaz u daljnju fazu Svjetskog prvenstva, a ujedno i za veliki novac.

Samo plasmanom u Katar Srbija je osigurala devet milijuna eura, a u slučaju pobjede nad Švicarskom taj bi iznos mogla povećati za dodatna četiri milijuna.

Utakmica koja će se pratiti s najvećim zanimanjem je ona između Srbije i Švicarske. Bit će to repriza dvoboja iz grupne faze u Rusiji, u kojoj je Švicarska pobijedila golovima Granita Xhake i Xherdana Shaqirija. Utakmica je dobila i političke konotacije jer su dva švicarska strijelca kosovskog podrijetla slavila golove pokazujući rukama dvoglavog orla, simbol Albanije.

Srbija i s pobjedom može ispasti
Srbiji protiv Švicarske igra samo pobjeda. Doduše, u jednom scenariju ni ona neće biti dovoljna. Naime, ako Kamerun pobijedi Brazil, Afrikanci bi također imali četiri boda kao Srbi. Loša vijest za Orlove je to što već sad imaju lošiju gol-razliku pa bi trebali pobijediti Švicarsku većom razlikom nego Kamerun Brazil.

Švicarska bi pobjedom sigurno prošla dalje, a bit će joj dovoljan i bod osim ako Kamerun ne pobijedi Brazil. Kamerun je u sličnoj situaciji kao i Srbija. Igra mu samo pobjeda uz uvjet da Švicarci ne pobijede Srbiju. Brazil će izgubiti prvo mjesto ako izgubi od Kameruna, a Švicarska pobijedi Srbiju s dva ili tri gola razlike, ovisno o broju postignutih golova.


Standings provided by Sofascore

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
blaga naoblaka
16.8 ° C
17.7 °
13.7 °
46 %
1.5kmh
20 %
Pet
16 °
Sub
19 °
Ned
23 °
Pon
24 °
Uto
25 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: