6.2 C
Zagreb
Srijeda, 24 travnja, 2024

Evo svih kalkulacija za Vatrene: Hrvatska može doživjeti kaos u skupini

Pročitajte još:

Znamo već četiri para osmine finala Svjetskog prvenstva, a večeras ćemo saznati još dva. Najvažniji događaj dana svakako je utakmica Hrvatske i Belgije od 16 sati

Hrvatska i Maroko imaju po četiri boda i nalaze se na prvom i drugom mjestu, Belgija ima tri boda, a Kanada je bez bodova te više ne može proći u osminu finala natjecanja u Kataru.

No ostale tri reprezentacije imaju šansu i ako se poklope rezultati te u svim ostalim kategorijama budu izjednačene, moglo bi doći do ždrijebanja o tome tko će proći u nokaut-fazu. Ovo su mogući ishodi u skupini F nakon što se odigraju utakmice trećeg kola.

Podsjetimo, ako su dvije reprezentacije bodovno izjednačene, poredak se određuje prema ovim kategorijama, i to ovim redom: ukupna gol-razlika, ukupan broj postignutih golova, međusobni omjer, gol-razlika u međusobnim utakmicama, broj postignutih golova u međusobnim utakmicama, fair-play bodovi (žuti i crveni karton) i ždrijeb.


Standings provided by Sofascore

Hrvatska, mogući ishodi skupine F Svjetskog prvenstva:
– ako Hrvatska pobijedi ili odigra neriješeno s Belgijom, kvalificirat će se u osminu finala. Sigurno će biti prva ako pobijedi, a Maroko izgubi ili uzme bod iz utakmice s Kanadom;

– ako Hrvatska remizira te Kanada – Maroko također remiziraju, Hrvatska će osvojiti skupinu. Ako Hrvatska odigra neriješeno, a Maroko pobijedi, Hrvatska će biti druga.

Ako Hrvatska i Maroko pobijede:
– prvo mjesto odlučit će gol-razlika, zatim ukupan broj postignutih golova, s tim da Hrvatska sada ima gol-razliku 4:1, a Maroko 2:0:

– ako i to bude izjednačeno, prvo mjesto u skupini F odlučuje se prema fair-playu (žuti i crveni karton). Hrvatska i Maroko sada su izjednačeni s po dva žuta kartona;

– ako i po fair-playu budu izjednačeni, onda se poredak odlučuje ždrijebom.

Ako Hrvatska i Maroko izgube:

– Belgija u tom slučaju osvaja skupinu sa šest bodova, dok Hrvatska i Maroko ostaju na četiri;

– ako Hrvatska i Maroko izgube istom gol-razlikom (npr. 2:1 i 1:0), Hrvatska će biti druga zbog bolje gol-razlike;

– ako Hrvatska i Maroko izgube različitom gol-razlikom, o drugom mjestu odlučit će se prema gol-razlici, a zatim postignutim golovima u svim utakmicama skupine;

– ako je to izjednačeno, odlučit će fair-play, a ako je i to jednako, odlučit će ždrijeb;

– ako Hrvatska izgubi, a Maroko pobijedi ili odigra neriješeno, Hrvatska ispada.

Hrvatskoj nije svejedno hoće li biti prva ili druga
Pisali smo kako nije svejedno hoće li Hrvatska završiti skupinu kao prvoplasirana ili drugoplasirana momčad. Ako osvoji skupinu, u osmini finala i potencijalnom četvrtfinalu smiješi joj se lakši ždrijeb nego što će ga imati druga momčad iz skupine.

U skupini s kojom se Hrvatska križa sve četiri reprezentacije (Španjolska, Njemačka, Japan i Kostarika) imaju šanse za prolaz. Ipak, Španjolci, koji su na ovom turniru jedna od najboljih ekipa dosad, vrlo vjerojatno će osvojiti skupinu.

Ako im to pođe za rukom, igrat će protiv drugoplasiranog iz skupine u kojoj je Hrvatska. Postoji solidna šansa da se osvajaču hrvatske skupine posreći, pa da se u osmini finala križa s Kostarikom ili Japanom.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
slaba kiša
6.5 ° C
7.2 °
5.1 °
90 %
2.1kmh
100 %
Sri
8 °
Čet
13 °
Pet
17 °
Sub
20 °
Ned
12 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: