11 C
Zagreb
Petak, 3 svibnja, 2024

Kakvo poluvrijeme! Hrvatska na odmor ide s prednošću!!

Pročitajte još:

Točno 68 sekundi prošlo je od početka do gola Alphonsa Daviesa. To je drugi najbrži pogodak koji je hrvatska reprezentacija primila. Kramarić je uzvatio, ali je gol bio poništen, no onda je zabio i drugi

Kraj prvog poluvremena!

Imamo vodstvo na odmoru i to nakon šokantnog početka. Primili smo poslije 68 sekundi, no brzo smo uspostavili kontrolu i zaigrali zaista jako dobro.

Hrvatska je nizala šanse pa i stigla do izjednačenja preko Kramarića, a onda je Livaja zabio za potpuni preokret.

45+2′
Kanadska obrana curi na sve strane. Sada je Kramarić nakon još jedne akcije Hrvatske odapeo s 20-ak metara lijevicom, ali pucao je preko gola.

45′
Igrat će se pet minuta sučeva dodatka u prvom poluvremenu.

44′
GOOOOOOOOOOOOOL! MARKO LIVAAAJAAAAAAA!

Ma toooo, kakav majstorski potez! Nismo dopustili niti da se s 1-1 ode na odmor i u manje od deset minuta Hrvatska je u potpunosti okrenula rezultat protiv Kanade.

Juranović je povukao i zabio se u sredinu, na tren ostao bez lopte, ali ju je vratio u posjed. Proslijedio je do Livaje, koji se majstorski riješio čuvara pa sa 17 metara nebranjivo zakucao loptu u bliži kut.

Kako je posljednjih godinu i pol terorizirao klubove u HNL-u tako je “killerski” nastavio i na Svjetskom prvenstvu!

41′
Kratka stanka jer je Eustaquio ostao ležati na travnjaku. Dok mu se pruža pomoć s tribina se ori pjesma hrvatskih navijača.

36′
GOOOOOOOOOL! Ma tako jeeeeeeeeee! Prvi pogodak mu nisu priznali, ali Kramarića se danas ne može zaustaviti!

Kovačić je odigrao za Perišića na lijevo krilo, Perija majstorski podvalio za Kramu iza zadnje linije, a hrvatska ‘devetka’ fantastično zavukla loptu iza Borjana.

Zaslužili smo ovo izjednačenje jer posljednjih 20-ak minuta igra samo Hrvatska. Bio je to ujedno i prvi pogodak Vatrenih na Mundijalu u Kataru.

35′
Nemoguće što je sada Borjan obranio… Livaja je izbio sam pred golmana Kanade nakon sjajnog proigravanja iz sredine, pucao je u padu pomalo s desne strane, ali Borjan je instiktivno odbio udarac.

34′
Kanađani su u posljednji tren zatvorili desni bok i spriječili Perišića da napravi dar-mar, a onda je Modrićev pokušaj završio u bloku.

Stišćemo, igramo, kombiniramo, prijetimo, ali nikako da uđe!

27′
NIŠTA OD GOLA KRAMARIĆA!

Suci su ga poništili zbog zaleđa Livaje nekoliko trenutaka ranije.

Kakva šteta jer akcija je bila zaista predivna. Raširili smo kanadsku obranu, stvorili rupu, tamo je Brozović odlično loptom rascjepao stopere Kanade i odigrao za Livaju. Upravo je u tom trenutku napadač Hrvatske bio u zaleđu.

Proslijedio je loptu do Kramarića koji se fantastično snašao s desnog krila, ušao u sredinu pa pored Millera pogodio u suprotan kut.

22′
NAJBOLJA ŠANSA HRVATSKE DO SADA!

Fantastično se Kovačić snašao, pronašao prostor u kanadskom bloku, sjurio se prema golu i odlično proigrao Livaju u for.

Napadač Vatrenih uspio je nekako dotaknuti loptu s igračem na sebi, međutim nedovoljno snažno. Uspio ju je tek pogurati i Borjan je uhvatio “rolicu”.

Ipak, ovo je znak da se s Kanadom da igrati i da je jedan potez naših majstora u veznoj liniji dovoljan za stvoriti višak.

Idemo, Hrvatska!

16′ – Livaja pritišće Vitoriju, ispucava branič Kanade u strahu od hrvatskog jurišnika.

14′ – Prelagano Kanađani dolaze do šesnaest metara našeg gola. Sa dva-tri dodavanja uspješno stvaraju višak.

12′ – Nešto smo malo bolje zaigrali. 68 sekundi je prošlo kad je davies zabio i to je ukupno drugi najbrži gol na SP-u koji smo primili. Prvi je bio protiv Danske 2018.

12‘ – Centriraju Modrić pa Sosa, obojica s lijeve strane i obojici su pokušaji blokirani. Bude se pomalo Vatreni…

10‘ – Perišić centrira u peterac, ali nakon toga nisu se najbolje razumjeli Modrić i Kramarić.

9‘ – Larin prima jedno opasno dodavanje u našem šesnaestercu, stiže ga zatvoriti Gvardiol, no već je i bilo označeno zaleđe.

9′ – Što je ovo majko moja? Umalo smo dobili gol, ovo je katastrofa.

7′ – Ne možemo nikako izgraditi napad. Luka je predaleko, Kovačić se muči povezati redove. Nije dobro… Rano je još, ali nije baš dobro. Kanađani su izrazito okomiti i konkretni.

2′ – Kanada vodi 1-0. Juranović ništa nije mogao napraviti, odličan ubačaj u kazneni prostor između naših igrača i odličan gol. Sve je krenulo od vratara Borjana. Njegovo dugačko dodavanje lijepo je primirio Larin i gurnuo za Buchanana u stranu koji je napravio glavni posao – njegov je pak idealan centaršut, ali baš idealni, iskoristio Alphonso Davies koji između Lovrena i Juranovića zabio prvi kanadski gol u povijesti SP-a.

1′ – Počela je utakmica, sretno Vatreni! Naši kreću prvi. Glavni je sudac Andrés Cabrera iz Urugvaja, a Livaja ima prvi udarac.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
11 ° C
12.6 °
10.8 °
93 %
1kmh
0 %
Pet
11 °
Sub
20 °
Ned
23 °
Pon
22 °
Uto
21 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9314
GBP
1,1693
CHF
1,0244
CNY
0,1287
HUF
0,0026
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: