7.9 C
Zagreb
Subota, 27 travnja, 2024

Krenula je hrvatska fešta na ulicama Dohe, pogledajte prizore zbog kojih će vas proći trnci

Pročitajte još:

Hrvatski navijači okupljaju se ispred stadiona Al Bayt, na kojem hrvatska reprezentacija igra prvu utakmicu ovog Svjetskog prvenstva. Od 11 sati protivnik će momčadi Zlatka Dalića biti Maroko. Hrvatski navijači privukli su na sebe pozornost u Dohi, pojavili su se u odorama kakve tradicionalno nose Arapi, no obilježili su ih hrvatskim prepoznatljivim crvenim kvadratićima.

Inače, stadion na kojem igra Hrvatska ima kapacitet od 60 tisuća mjesta, a nalazi se 40 kilometara sjeverno od Dohe u gradu Al Khor. Drugi je po veličini stadion izgrađen za Svjetsko prvenstvo, a zbog svojih 60.000 sjedala ugostit će i jednu od polufinalnih utakmica. Na njemu se igrala i prva utakmica SP-a između Katara i Ekvadora.

Zastava od 200 metara
Par sati prije početka prve utakmice hrvatske nogometne reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Kataru, hrvatski navijači su u središtu Dohe razvili veliku, 200 metara dugačku zastavu. Nakon što je prošla sva velika nogometna natjecanja od Portugala do Rusije, najveća hrvatska navijačka zastava stigla je i u Katar. Ovoga puta dugačka je čak 200 metara, dvostruko više nego što je to bilo u Rusiji.

Dečki iz Crikvenice u Dohu su stigli dan uoči utakmice s Marokom s čak 200 metara dugačkom i oko 100 kilograma teškom zastavom. Zastava je prošla posebnu carinsku proceduru, a katarske vlasti su je u zrakoplovnoj luci razvile zbog sigurnosne provjere.

Hrvatski navijači zastavu su razvili u srijedu ujutro u središtu Dohe na Souq Waqifu nakon što su dobili posebnu policijsku dozvolu. Okupilo se 500-tinjak naših navijača, pjevalo se i navijalo. Pomogli su i Hrvati iz Dohe koji su u grupi na Facebooku pozvali sve hrvatske navijače kako bi im se pridružili u središtu grada.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
8.6 ° C
9.4 °
3.6 °
87 %
1.5kmh
0 %
Sub
20 °
Ned
23 °
Pon
25 °
Uto
23 °
Sri
19 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: