7.5 C
Zagreb
Utorak, 23 travnja, 2024

Legendarni nogometaš tvrdi: Hrvatska je imala sreće na Svjetskom prvenstvu, Srbija nije

Savićević je usporedio susjedne zemlje nakon Mundijala

Pročitajte još:

Legendarni nogometaš Dejan Savićević (56) danas je predsjednik crnogorskog nogometnog saveza, a gostovao je u podcastu Sport Lighta. Dotaknuo se brojnih tema, a jedna od njih bila je i reprezentacija Hrvatske na Svjetskom prvenstvu:

“Jedan me igrač pitao što misli Hrvatska da u tri utakmice s dva šuta i dva gola igra finale Svjetskog prvenstva. Hrvatska je imala dobar vezni red, što se znalo i prije početka Svjetskog prvenstva, ali nedostajao joj je prvi napadač poput Mandžukića. To mi je rekao i Zvonimir Boban prije početka Svjetskog prvenstva.

Petković i Livaja nisu igrači tog nivoa da mogu biti prevaga na terenu. Nedostajao im je i bočni igrač profila Rebića iz Milana. On valjda odbija igrati za Hrvatsku dok je Dalić izbornik. Hrvati su na ta dva mjesta imali najviše problema”, rekao je 56-godišnji Savićević u podcastu Sport Lighta.

Smatra kako je Hrvatska imala sreće, ali i dobru ekipu u kojoj je istaknuo Luku Modrića, Matea Kovačića i Marcela Brozovića. “Hrvatska je napravila velik uspjeh. Na utakmici protiv Maroka su zasluženo pobijedili i osvojili treće mjesto. Hrvati su u vrhu svjetskog nogometa”, dodao je Savićević.

Prokomentirao je i Srbiju, koja nije prošla skupinu. “Srbija nije imala sreće, fizički je bila u totalnom rasulu. Čudilo me i ponašanje četvorice-petorice igrača koji su protiv Kameruna govorili da ne mogu igrati.

Tražili su zamjenu, a četiri dana kasnije protiv Švicarske svi mogli. Hrvatska je, za razliku od ostalih država iz regije, napravila kult reprezentacije”, smatra Savićević. Pohvalio je Dominika Livakovića i Josipa Juranović te istaknuo kako bi Joško Gvardiol “vrijedio 300 milijuna eura da je Englez”.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
slaba kiša
7.3 ° C
7.7 °
5.4 °
83 %
4.6kmh
100 %
Uto
7 °
Sri
7 °
Čet
13 °
Pet
17 °
Sub
18 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: