5.7 C
Zagreb
Subota, 20 travnja, 2024

Livaković zapalio Twitter. “Najbolji golman na turniru”, “Čovjek je zid”, “Lockdown”

Pročitajte još:

Hrvatska je još jednom šokirala svijet! Vatreni su ponovno među četiri najbolje reprezentacije na Svjetskom prvenstvu. Izbacili smo i Brazilce

Nogometaši Hrvatske kao veliki pobjednici izašli su iz nove drame na svjetskom prvenstvu, u četvrtfinalu je Hrvatska pobijedila Brazil nakon jedanaesteraca 4-2 (1-1, 0-0).

Nakon 0-0 u 90 minuta poveo je Brazil pogotkom Neymara u nadoknadi prvog produžetka. No, Hrvatska je izjednačila u 117. minuti nakon akcije asistenta Oršića i strijelca Petkovića, dok je potom Hrvatska slavila, još jednom, nakon jedanaesteraca.

Brazil je najveću šansu imao u 66. minuti, kad je Paqueta bio na odbijenoj lopti, ali je sjajno postavljeni Livaković i to obranio. U 76. je Neymar probio lijevu stranu i bio u velikoj šansi, ali je Livaković na vrijeme ušao u njegov udarac i koljenom spasio siguran gol.

U tih 90 minuta Livaković je upisao osam obrana, tri više nego što je Alisson imao na čitavom turniru, a njegova sjajna partija nije promakla korisnicima društvenih mreža koji se nisu mogli načuditi hrvatskom golmanu.

“On je najbolji golman na ovom turniru”, bio je jedan od komentara, dok je drugi korisnik objavio fotografiju zida i napisao: “Ovo je trenutačno Dominik Livaković.”

“Čovjek je po čitavom terenu”, objavio je Bleacher Report, a Dail Mirror je objavio: “Dominik Livaković brani BAŠ SVE.” “Ovo je lockdown”, objavio je Bleacher Report u kasnijem tvitu.

Livaković je opet bio sjajan kod penala. Obranio je prvi udarac Rodrygu i tako stavio ogroman pritisak na Brazilce. Bio je blizu i kod Casemirova penala, ali je Unitedov veznjak predobro pucao da bi onda Marquinhos promašio za prolazak Hrvatske u polufinale SP-a u kojem će igrati s pobjednikom susreta Argentina – Nizozemska.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
6.4 ° C
7.7 °
2.1 °
72 %
1kmh
0 %
Sub
10 °
Ned
10 °
Pon
12 °
Uto
6 °
Sri
5 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: