9.1 C
Zagreb
Četvrtak, 25 travnja, 2024

Lovrena naljutilo pitanje na presici: Salah mi je rekao da dolazi s hrvatskom zastavom

Pročitajte još:

Prvog dana Svjetskog prvenstva u Kataru, a tri dana uoči prve utakmice ‘vatrenih’ pred novinare su izašli Ante Budimir i Dejan Lovren.

Lovrenov je ovo treći nastup na SP-u.

– To bih usporedio s djetetom, prvo, drugo, treće… Uvijek si jako sretan. Velika mi je čast što sam to uspio. Da mi je to netko to rekao kad sam bio mali, ne bih mu vjerovao. Prva utakmica je bila protiv Katara 2009., ne znam što to znači, je li to neki znak, vidjet ćemo… – kazao je stoper ‘vatrenih’.

Konkurencija na stoperskoj poziciji?

– To je savršena pozicija za izbornika. Ima pet kvalitetnih stopera, svaki može igrati u prvih 11. Na njemu je odluka. Mi smo tu, borimo se, izbornik će odlučiti. Mislim da nikad do sad nismo imali ovoliku kvalitetu. Možemo biti sretni.

“I dalje imam volje”
Lovren je 2020. godine uputio kritiku mladim igračima reprezentacije, a sada je upitan stoji li i dalje pri svojim riječima: “Nisam promijenio mišljenje. Uvijek smatram da mladi moraju donijeti snagu i energiju, uspjeli su. Ne trebamo to više ponavljati.

Standardi u reprezentaciji se znaju. To nije klub. Dovoljno im je jasno što se traži od njih. Ako Modrić, Perišić i Vida mogu uklizavati na treninzima, mogu i oni. Dokazuju se i željni su rada, trebaju nastaviti tako.”

Na pitanje kako se osjeća sada u usporedbi s 2018. godinom rekao je: “Bio sam mlađi i ljepši, Sada je par bora više. Definitivno je velika razlika u odnosu na 2018., kada sam došao nakon finala LP-a s negativnim emocijama, ali sam došao pun elana i želja napraviti nešto s Hrvatskom. I dalje to imam, volja je tu.

Smatram da i ostali dečki to imaju. Prednost je što sam sada iskusniji, znam što mi treba i na treninzima i na utakmicama. To što su četiri godine prošle je s jedne strane dobro i loše. Kako bilo, dokle god je želja u meni, davat ću maksimum.”

“Salah će doći i navijat će za mene”
Lovrenov dobar prijatelj Mo Salah je s reprezentacijom Egipta pobijedio Maroko, pa je hrvatski stoper upitan je li dobio koji savjet od zvijezde Liverpoola: “Nisam pitao Salaha za savjet o Maroku, rekao je da će doći u Katar i da ćemo se vidjeti. Možda je sada kasno, vjerojatno će doći nakon tekme.”

Novinare je zanimalo misli li da Hrvatska, koja je prošli put stigla na korak do zlata, sada može osvojiti turnir: “Imamo sve što nam treba, samo to trebamo pokazati na terenu. Sviđa mi se ova kombinacija iskusnih veterana i mladih lavova, ali isto se puno toga treba poklopiti, svatko treba biti u najboljoj formi.

Kada imaš vjeru u sebe i ekipu, sve je moguće. Moja osnovna misao je – želim ovo osvojiti. Ako smo došli tako blizu prošli put, zašto sada ne bismo bili prvi? U nogometu je sve moguće, samo trebaš vjerovati. Kada sam s Liverpoolom izgubio finale Lige prvaka, rekao sam da ju idući put želim osvojiti, pa smo u tome i uspjeli.”

Lovrena je naljutilo pitanje o tome osjeća li da više nije u prvom planu i hoće li možda ovo biti njegovo zadnje veliko natjecanje: “Nastavit ću dok god vi sumnjate u mene. Koliko god sumnjate, ja ću nastaviti. Koliko god me vi otpisivali, ja ću samo dati jači gas.”


Standings provided by Sofascore

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
isprekidani oblaci
10.4 ° C
12.8 °
7.1 °
70 %
2.6kmh
75 %
Čet
11 °
Pet
17 °
Sub
19 °
Ned
23 °
Pon
25 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: