9.1 C
Zagreb
Četvrtak, 25 travnja, 2024

Mbappe priča, Deschamps šuti: Pa ljudi, je*emu, priliku imamo svake četiri godine. Trgnite se!

Argentina je na poluvremenu finala SP-a vodila 2-0 protiv neprepoznatljive Francuske. Didier Deschamps nije znao kako probuditi igrače pa je sve u svoje ruke uzeo Mbappe. I dao do znanja tko je vođa

Pročitajte još:

Izbornik Didier Deschamps nervozno je cupkao u mjestu pa šetao po svlačionici u poluvremenu finala SP-a protiv Argentine, a u tome trenutku se Kylian Mbappé ustao i podviknuo.

– Halo, ljudi!

Od tužnih i pokunjenih lica, igrači su se trgli u poglede usmjerili u njega. Uslijedio je motivacijski govor najboljeg igrača francuske reprezentacije koji je dao do znanja tko je vođa i lider.

“Ovo je utakmica života, igra se svake četiri godine. Ne možemo gore od ovoga! Možemo se vratiti”, pokušavao je motivirati suigrače, koji su sjedili u tišini.

Francuska je u finalu Svjetskog prvenstva gubila 2-0 od Argentine na poluvremenu. Bili su blijedi, neprepoznatljivi i potpuno nemoćni, no govor njihove glavne zvijezde razbudio je i motivirao igrače. U samo dvije minute vratili su se u igru.

Mbappé je prvo zabio iz penala za 2-1 pa izjednačio na 2-2 sjajnim golom i donio produžetke Francuzima. Messi je zabio za 3-2, ali čudesni Mbappé opet se uhvatio za slamku spasa, zabio hat-trick i odveo utakmicu u penale. No, tamo nije mogao sam. Argentinci su slavili u raspucavanju i osvojili Svjetsko prvenstvo.

Mbappé nije uspio napraviti nemoguće. S 23 godine u vitrinu pospremiti dvije ‘zlatne boginje’. No, s njim u glavnoj ulozi, Francuska će i za četiri godine biti jedan od glavnih favorita za naslov. Ne samo da su dobili ponajboljeg igrača na svijetu, već i lidera. A ponavljamo, tek su mu 23. Dijamant kojem je predodređeno da bude jedan od najvećih.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
isprekidani oblaci
10.4 ° C
12.8 °
7.1 °
70 %
2.6kmh
75 %
Čet
11 °
Pet
17 °
Sub
19 °
Ned
23 °
Pon
25 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: