10.8 C
Zagreb
Četvrtak, 25 travnja, 2024

Orlovi odletjeli kući, srpski mediji pametuju: Znate što se dogodilo pročitanim Hrvatima? Nogomet

Mediji iz susjedstva pišu o tome kako smo ispali od Argentine, kažu da nam se dogodio: nogomet

Pročitajte još:

Na veliku žalost, Hrvatska nije uspjela osigurati drugo finale u nizu što se tiče svjetskog prvenstva pa će se tako u subotu boriti za treće mjesto od 16 sati. Protivnika ćemo doznati večeras kada igraju Francuska i Maroka, kladionice prednost dakako daju aktualnim svjetskim prvacima tricolorima.

Iako je njihova reprezentacija već neko vrijeme kući. srpski mediji filozofiraju zbog poraza vatrenih i smatraju kako je taktika Zlatka Dalića pročitana knjiga.

Telegraf odmah nakon naslova “Otkrivamo što se zaista dogodilo s Hrvatskom u polufinalu SP-a” dodaje: “Dogodio se nogomet.”

Telegraf: Gdje je nestala Hrvatska koja nas je toliko zadivila u Kataru?
“Hrvati protiv Argentine nisu sličili na sebe, prvi je komentar svih koji su gledali polufinale SP-a u Kataru: nigdje one sigurnosti, vatre, inata, volje, umijeća, nigdje one ekipe koja je došla do polufinala SP-a i koja se nadala da će ovog puta otići i korak dalje. Pa što se dogodilo? Leo Messi”, piše Telegraf i nastavlja se retorički pitati o razlozima debakla Hrvatske:

“Kako je moguće da ekipa koja je plijenila koncentracijom, uigranošću, komunikacijom, timskim duhom, lagano primi tri komada? Kako je moguće da budu ovako poniženi baš kad to gleda cijeli svijet? Što je uzrok? Neki balkanski mentalitet? Neko ograničenje Hrvata, neki pad u koncentraciji, svađa u svlačionici, neka vannogometna afera?”

“Hrvati su pobijedili balkanski mentalitet, ali ne mogu Messija”
Slijedi odgovor: “Ma kakvi. Hrvatska je poslala u Katar nikad bolju momčad, atmosfera je bila sjajna, to su momci koji znaju igrati nogomet, i znaju igrati na rezultat. Jedinstvo im nikad nije bilo jače, cijela nacija je iza njih, motiv nikad veći… Pa što se onda dogodilo? Leo Messi.

Kad u ratu pored sebe imaš Ahileja, izrastu ti krila, a snaga je duplo veća nego inače. Zato je Argentina bila jaka kad je bilo najpotrebnije. Nije do Hrvata. Desilo se nogometno božanstvo, prvi nogometni bog iz Argentine poslije Maradone, čovjek koji može protiv dvojice, trojice, četvorice, ma može protiv cijelog sveta. A Hrvati? Ništa oni nisu krivi. Bili su odlični, sjajni, najbolji što su mogli biti, ali na drugoj strani bio je cheat code zvani Lionel Messi. I tu pomoći nema.”

Blic: Zlatko, svi znaju za tvoj trik
Blic pod naslovom “Zlatko, znaju za tvoj trik. Propast hrvatske “kuhinje” zbog Brazila, a Argentina je prosto stvorena za prvaka svijeta” piše: “Hrvati, kapa dolje, za sve ono što ste uradili do sada. Možda je bilo previše lijepo da bi bilo istinito ako bi komšije dva puta zaredom prošle u finale Mundijala, ali su oni svoj san željeli odsanjati do kraja. Veliko bravo na svemu što su uradili, ali je ovoga puta Argentina samo potvrdila da će biti glavni favorit za osvajanje Svjetskog prvenstva.

Zlatko Dalić je i ove godine pokazao da je taktički možda i genijalan. Znao je kako pročitati svakog protivnika, ali je onda želio ponoviti igru protiv Brazila, da ponovo podvali južnoameričkoj reprezentaciji. Međutim, Scaloni zna za njegov trik. Nije baš ni on toliko naivan da prihvati ono što su Brazilci morali.

Jasno se od samog starta vidjelo da će Hrvatska igrati identično kao protiv Brazila. Ipak im je tako uspjelo da dođu do penala. Mogu trčati do sutra, dok im je obrana jedna od važnijih faktora na ovom Mundijalu. Tu smo samo naišli na jedan problem. Zapravo ključan detalj prvog polufinala – Argentina, kao da je sve vrijeme znala za plan iz hrvatske “kuhinje” pa je tako i igrala.

“Argentina je dva puta u pet minuta natjerala pročitanu Hrvatsku na pogrešku i bilo je gotovo”
Nisu dozvolili da im protivnik tek tako preda loptu, već su ga tjerali da napada. Hrvatska je, za laike bojažljivo, a za one koji malo više znaju inteligentno čuvala loptu, a kada bi željela prijeći na polovicu protivnika to je radila s maksimalno tri igrača. Ni slučajno se nije smjelo dogoditi drugačije, jer bi u suprotnom brzi napad Argentine mogao sve kazniti.

Dogodio se penal. To im je bio prvi metak dok su trčali ka cilju. Lionel Messi je dokazao da je najbolji nogometaš na svijetu prije svega zato što je u najvažnijem trenutku uspio biti koncentriran, miran i matirati Livakovića. I onda je uslijedila nova kazna. Rekli smo da Hrvati nisu željeli napadati toliko, samo su čekali određenu polu-kontru poslije koje bi možda pao gol. Ali je uslijedilo ono čega su se najviše plašili. Imali su korner, puno igrača je otišlo u napad, a onda je Alvarez imao sprint života, da bi mu u kaznenom prostoru nogometni bogovi donijeli i sreće, a onda je matirao Livakovića. I tu je već bio kraj ovog meča.

“Toliko hvaljeni Gvardiol je u istom napadu tri puta popio fintu”
Ništa Hrvatska nije mogla fantastičnoj Argentini. Koliko su samo stvoreni za prvake svijeta pokazuje i taktika nakon poluvremena kada je dogovor bio – Dajte im loptu. I onda su opet Argentinci iskoristili činjenicu da Hrvatska mora naprijed. I dokrajčili je na svoj način. Ako je netko majstor, genij, akademik ovog sporta, onda je to Lionel Messi.

Opet je imao sprint, čak i toliko hvaljeni Joško Gvardiol je popio tri finte kao na malom nogometu, a Alvarezu kasnije nije bilo teško zabiti. S druge strane, Hrvatska nikako nije mogla ništa uraditi pred golom Emilijana Martineza. Argentinci su je naučili lekciju da ista fora ne prolazi dva puta.”

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
blaga naoblaka
9.4 ° C
9.8 °
6 °
76 %
3.1kmh
20 %
Čet
13 °
Pet
17 °
Sub
20 °
Ned
23 °
Pon
25 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: