10.7 C
Zagreb
Nedjelja, 5 svibnja, 2024

Otkriveno zašto Joško Gvardiol nije igrao u pripremnoj utakmici: Pa to svi znaju…

Joško Gvardiol (21) započeo je pripreme s Red Bull Leipzigom, ali na utakmici protiv četvrtoligaša Altglienickea koju su 'bikovi' dobili 9:2 nije zaigrao.

Pročitajte još:

Trener Marco Rose nakon tog susreta se osvrnuo na njegov status i mogući odlazak u Manchester City

Kako sada stvari stoje, pitanje je dana kad će Red Bull Leipzig i Manchester City objaviti kako je posao oko transfera hrvatskog reprezentativca Joška Gvardiola (21) u redove ‘građana’ dogovoren.

Očekuje se kako će posao biti sklopljen do kraja tjedna, a Gvardiol je još uvijek s RB Leipzigom, koji je jučer odigrao dvije pripremne utakmice. Gvardiol je propustio obje utakmice.

– Zašto Gvardiol nije igrao? Ne trebamo okolišati, svi znaju razlog – rekao je trener Leipziga Marco Rose i time dao prvu službenu potvrdu kako je ‘vatreni’ na izlaznim vratima kluba.

– Mislim da se nitko više ne može ubaciti ispred Manchester Cityja, no ne mogu još reći da je sve gotovo – dodao je Rose.

Slovenski reprezentativac Kevin Kampl pohvalio je profesionalnio ponašanje Gvardiola tijekom transfer sage.

– Joško je već sada jedan od najboljih braniča na svijetu, a bit će još i bolji. Nevjerojatno je kako se nosi s ovom pompom koja je stvorena oko njega. Bio je apsolutno sjajan i na treningu i u svlačionici – izjavio je Kampl.

Gvardiol uz Kovačića
Teško je očekivati kako će doći do velikog preokreta u ovom poslu. Gvardiol bi se trebao pridružiti u Manchesteru suigraču iz reprezentacije, Mateu Kovačiću (28), dok je Leipzig ostao bez još jednog stožernog igrača u ljetnom prijelaznom roku.

Naime, klub su ranije napustili Dominik Szoboszlai i Christopher Nkunku, koji su također otišli putem Premier lige. Szoboszlai se pridružio Liverpoolu za 70 milijuna eura, a Nkunku je otišao u Chelsea za 60 milijuna eura.

Vrlo lijepa zarada za njemačkog prvoligaša, koji će za Gvardiola dobiti nešto manje od 80 milijuna eura, s obzirom na to da dio kolača dobiva i zagrebački Dinamo.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
magla
10.7 ° C
12.7 °
7.8 °
94 %
1kmh
1 %
Ned
24 °
Pon
23 °
Uto
22 °
Sri
15 °
Čet
15 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9284
GBP
1,1649
CHF
1,0258
CNY
0,1283
HUF
0,0026
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: