8.7 C
Zagreb
Petak, 26 travnja, 2024

Ovo je Dalićev sastav za Tursku, Dalić radi dvije promjene u odnosu na Wales

Nakon što su subotu Velšani šokirali Hrvatsku golom u sudačkoj nadoknadi i uzeli bod na Poljudu, izabranici Zlatka Dalića u utorak od 20.45 probat će u Turskoj stići do svoje prve pobjede u sklopu kvalifikacija za Europsko prvenstvo koje će se održati 2024. godine u Njemačkoj.

Pročitajte još:

Turci u susret s Hrvatskom ulaze s tri boda, nakon što su u prvom susretu svladali Armeniju, a utakmica u utorak bit će iznimno značajna za obje momčadi s obzirom na to da samo prve dvije reprezentacije u grupi izravno putuju na Euro, dok trećeplasirani ima još šansu doći do EP-a preko miniturnira na kraju Lige nacija.

Izbornik Zlatko Dalić najavio je određene, ali nikakve drastične promjene u početnom sastavu. Na golu će ostati Dominik Livaković, a u posljednjoj liniji bi ovog puta Josip Stanišić trebao zamijeniti imenjaka Juranovića. Stoperski par opet će činiti Josip Šutalo i Joško Gvardiol, dok se na lijevom beku ponovno očekuje Borna Sosa, iako postoji solucija da Dalić iznenadi s nešto defenzivnijim Bornom Barišićem.

Nedodirljivi trio u veznom redu, Brozović-Kovačić-Modrić ostaje isti, dok će selidbom Andreja Kramarića u vrh napada ostati upražnjeno mjesto na desnom krilu. Na njemu bi trebao zaigrati Mario Pašalić, lijevo je rezervirano za Ivana Perišića.

Shodno tome, sastav Hrvatske za Tursku trebao bi izgledati ovako (4-3-3): Livaković – Stanišić, Šutalo, Gvardiol, Sosa – Brozović, Kovačić, Modrić – Pašalić, Kramarić, Perišić

Utakmica u Bursi počinje u 20.45 sati, a očekuje se dolazak 600-injak hrvatskih navijača na stadion trećeligaša Bursaspora, koji je 2010. bio državni prvak i sudionik Lige prvaka.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
sumaglica
6.3 ° C
7.6 °
4.8 °
93 %
2.1kmh
69 %
Pet
16 °
Sub
19 °
Ned
24 °
Pon
25 °
Uto
26 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: