22.7 C
Zagreb
Petak, 17 svibnja, 2024

Raskol u Belgiji?! Igrači ruše atmosferu, izbornik ih krivi za poraze

Pročitajte još:

Da se nogomet i Svjetsko prvenstvo ne igraju na papiru, dokaz je Belgija.

Reprezentacija je to prepuna zvijezda, drugoplasirana prema Fifinoj ljestvici, vrsta koja je bila jedan od favorita za naslov. No, u Katru pjevaju neku drugu pjesmu – Martinezovi momci jedva su pobijedili Kanadu 1:0, a dobili su i šamar od Maroka koji ih je pobijedio 2:0.

Činjenica je da u trećem kolu grupne faze igraju protiv Hrvatske i moraju ići na pobjedu.

Narušeni su odnosi među igračima, kritiziraju jedni druge, a izbornik Roberto Martinez njih. Fali im svježine, istrošena momčad koja nema tu poletnost i energiju. Protiv Maroka su čak sedmorica u prvih 11 imala 30 ili više godina. Da su prestari, konstatirao je i Kevin De Bruyne prije nekoliko dana.

– Nema šanse da osvojimo, prestari smo. Mislim da je naša šansa bila 2018. Imamo dobru momčad, ali ona stari. Izgubili smo neke ključne igrače. Dolaze nam neki dobri novi igrači, ali oni nisu na razini drugih igrača u 2018.. Vidim nas više kao autsajdere – rekao je on.

I bio je u pravu. Belgija je neprepoznatljiva, ali njegove izjave razljutile su suigrače. Po njemu je opleo Jan Vertonghen nakon poraza od Maroka.

– Toliko toga mi trenutno prolazi kroz glavu, stvari koje ne bih smio govoriti u javnosti. Mislim da nismo stvorili nikakve šanse. Gdje smo pogriješili? Vjerojatno i loše napadamo jer smo prestari, to sad mora biti to, sigurno, ha? – rekao je sarkastično Vertonghen.

I samo se veže kritika na kritiku. Igrače je pak kritizirao Roberto Martinez.

– To je pitanje stanja duha, ne nedostatka tehničke kvalitete. Sada je to odgovornost igrača. Prije ove utakmice sam im dao ono što su tražili, da puno rade s loptom, ali protiv Maroka nisam vidio lakoću u njihovoj igri – kazao je Martinez.

Kako probuditi uspavanog diva? Kvalitetu imaju, ali sve ostalo očito je na dnu. Fali im brzine u igri, nemaju eksplozivnost kao nekada, a baš sav teret je na De Bruyneu. Nikada jedan igrač nije pobijedio jedanaestoricu.

Izazovan zadatak je pred Martinezom. Mora razbuditi momčad i pomiriti igrače. Ispadanje im visi nad glavom, a utakmica protiv Hrvatske možda će biti i posljednja nekim igračima. Pa i izborniku.


Standings provided by Sofascore

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
raštrkani oblaci
21.5 ° C
22.2 °
19.3 °
53 %
4.1kmh
40 %
Pet
23 °
Sub
25 °
Ned
26 °
Pon
22 °
Uto
23 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9268
GBP
1,1629
CHF
1,0228
CNY
0,1281
HUF
0,0026
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: