20.4 C
Zagreb
Petak, 29 ožujka, 2024

Real kreće u akciju: Ovo je Realov plan za dovođenje Gvardiola

Pročitajte još:

Tijekom SP-a Gvardiol je dodatno došao do izražaja i sada ga želi sve više europskih klubova

Hrvatski branič Joško Gvardiol postao je najpoznatije lice tijekom Svjetskog prvenstva u Kataru, a sve zahvaljujući fantastičnim igrama hrvatske reprezentacije. Bez obzira na to, veliki klubovi su ga htjeli i prije Mundijala, a sada svakako još i više.

Već tijekom ljetnog prijelaznog roka procurila je informacija da ga Chelsea želi dovesti, i to za 90 milijuna eura. Time bi postao najskuplji branič, ali je njegov klub RB Leipzig odlučio sve stopirati i odgoditi pregovore za neki drugi prijelazni rok.

“Što se tiče mogućeg transfera na ljeto 2023., ne žuri nam se i mogu razjasniti da nema nikakvih dogovora ni s kojim klubom. Naravno, puno vrhunskih klubova se zanima za njega, ali Joško ima dugogodišnji ugovor s Leipzigom i potpuno je sretan ondje. Nevjerojatno se razvija i igra vrlo dobro pod trenerom Marcom Roseom”, rekao je Šišić.

Real prodaje Mendyja i otvara prostor Gvardiolu
Španjolski mediji javljaju da je Real jako zainteresiran za Gvardiola, a i sam on navodi kako mu je želja jednog dana nositi dres najvećeg kluba na svijetu.

Katalonski Sport piše da je Real krenuo po Gvardiola te da već ima plan za dovođenje 20-godišnjeg stopera. Madriđani su spremni prodati Ferlanda Mendyja kako bi doveli Gvardiola.

“Mendy je u Real stigao prije tri sezone, ali još nije eksplodirao. Madriđani su izrazili namjeru da prodaju Francuza, a za njegovo dovođenje zainteresirani su Chelsea, United i PSG. Novac od Mendyja Real planira uložiti u Gvardiola”, piše Sport.

Postaje najskuplji branič u povijesti i donosi veliku zaradu Dinamu?
Očekuje se da Gvardiol promijeni klub za odštetu od stotinjak milijuna eura. Time bi postao najskuplji branič u povijesti jer bi s vrha skinuo dosadašnjeg rekordera Harryja Maguirea, za kojeg je Manchester United prije tri godine Leicesteru platio 87.1 milijun eura.

Leipzig bi na Gvardiolu mogao zaraditi pet puta više od onog koliko ga je platio Dinamu. Gvardiol je, naime, u Leipzig prešao uz odštetu od 18.8 milijuna eura, navodi Transfermarkt, i to prošlog ljeta, pa ga Leipzig tako brzo, ali i uz ogroman profit, prodaje dalje.

Dinamo prema dogovoru s Leipzigom ima 20 posto od Leipzigove zarade prilikom transfera Gvardiola u treći klub.

- Reklama-

Najnovije vijesti:

Povijesna odluka za Dinamo: Zajec je predsjednik Dinama! Skender dopredsjednik, izabran IO

Velimir Zajec novi je predsjednik Dinama! Na Skupštini je prisustvovalo 52. člana, osam iz liste 35 nije se pojavilo. Za...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
20.4 ° C
21.1 °
18.2 °
51 %
6.2kmh
0 %
Pet
21 °
Sub
23 °
Ned
19 °
Pon
21 °
Uto
14 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9141
GBP
1,1741
CHF
1,0426
CNY
0,1272
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: