19.8 C
Zagreb
Nedjelja, 28 travnja, 2024

Regionalni mediji o optužnici Lovrenu i Modriću: ‘Nezapamćen skandal! Hrvatska gori! Svjesno su kršili zakon’

Ne prestaju stizati reakcije na optužnicu DORH-a protiv dvojice hrvatskih nogometaša koje se tereti da su lagali na sudu

Pročitajte još:

Zbog sumnje u davanje lažnog iskaza na prvom suđenju Zdravku Mamiću i ostalima za izvlačenje novca iz NK Dinama, osječko Općinsko državno odvjetništvo je pred osječkim Općinskim sudom u Osijeku podignulo optužnice protiv kapetana hrvatske nogometne reprezentacije Luke Modrića i bivšeg reprezentativca Dejana Lovrena.

DORH je u objašnjenju opisao da ih tereti za slučaj u kojem su već jednom obojica bili optuženi, ali je optužnica odbačena jer je sud smatrao da je preuranjena. Radi se o njihovoj ulozi u suđenju Zdravku Mamiću za izvlačenje novca iz Dinama. Optužuje ih se da su tijekom istrage inkriminirali Mamića, a onda su na raspravi obojica promijenila svjedočenje.

Mediji u Srbiji i Bosni i Hercegovini popratili su ovaj slučaj s velikim zanimanjem. Većina ih piše o ogromnom skandalu u kojem su potencijalno sudjelovali hrvatski nogometaši te se pitaju hoće li završiti u zatvoru.

“Nezapamćeni skandal, Hrvatska gori”
Sporni slučaj je najžešće popratio srpski Kurir koji donosi tekst pod bombastičnim naslovom i opisom: “Nezapamćen skandal! Hrvatska gori: Podignuta optužnica protiv Modrića i Lovrena! Svjesno su kršili zakon!”

Blic također piše o nezapamćenom skandalu te navodi kako su Lovren i Modrić Mamića najprije stavili u nepovoljan položaj, a onda se sve promijenilo na suđenju kada je Modrić izjavio da se ničeg ne sjeća tijekom iskaza u sudnici.

Informer i Telegraf su vijest objavili u mnogo mirnijem tonu, ali i jedni i drugi napominju da ovo nije prva optužnica podignuta za taj prekršaj i kako hrvatske nogometaše više ne štiti njihov status kao prije pet godina.

BiH portal Sportsport.ba piše o tome kako bi Modrić i Lovren mogli dobiti dugogodišnje zatvorske kazne, a pozivaju se i na Mamićevu izjavu iz bjekstva u Hercegovini. “Oni su na račune primili iznose koji mi se stavljaju na teret. Luka Modrić ima milijune eura na tom računu, koje je podijelio sa mnom kao investitorom preko privatnog ugovora”, poručio je Mamić još 2020. godine.

Klix.ba i Dnevni Avaz su prenijeli informaciju uz objašnjenje DORH-a o tome za što se točno tereti hrvatske nogometaše. I jednom i drugom mediju je u fokusu i naslovu optužba da su optuženi za laganje, a u tekstu su opisali sportsku pljačku stoljeća koja je potencijalno ostvarena i uz njihov doprinos.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
18.4 ° C
21.1 °
16.1 °
58 %
1kmh
0 %
Ned
24 °
Pon
25 °
Uto
24 °
Sri
22 °
Čet
19 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: