22.7 C
Zagreb
Četvrtak, 2 svibnja, 2024

Prijatelj bjegunca iz Trogira: Brak mu se raspadao, nije mogao podnijeti to. Šokiran sam što je učinio

Pucao je u 32-godišnjaka jer je mislio da je ljubavnik njegove žene

Pročitajte još:

‘Kad je izašao iz istražnog zatvora Branku sam govorio da se smiri, da preboli, da zaboravi i krene dalje, da se posveti poslu, ali on to očito nije mogao iako mi je tvrdio da je u redu. Nalazili smo se na kavama proteklih mjeseci, rekao mi je da se sabrao, da će nastaviti svoj život. A vidite što je na kraju učinio. Malo je reći da sam šokiran’  kaže za 24sata Ante, prijatelj trogirskog bjegunca Branka Mamića (55) kojega policija sumnjiči da je u Trogiru, na Putu Dragulina, s više hitaca u glavu i tijelo iz vatrenog oružja ranio 32-godišnjeg J. M., inače svog susjeda iz Arbanije na Čiovu.

Ranjeni muškarac je hospitaliziran na Jedinici intenzivnog liječenja KBC-a Split, a prema posljednjim informacijama, stabilno je i život mu nije ugrožen.

Svemu je ‘kumovala’ ljubomora. Naime, Branko, inače bivši policajac, bio je uvjeren da ga supruga vara s 32-godišnjakom, iako dobro upućeni izvori uvjeravaju da je to malo vjerojatno.

Kažu nam kako je njihov odnos bio platonski. Kako se J.M. bavio ribarenjem, znao bi joj javiti da će joj donijeti ribu, a Brankova supruga bi napisala: ‘Hvala’ i stavila emotikon srca.

No, takve poruke za Branka su bile previše jer im je brak posljednjih godina bio ozbiljno uzdrman.

O takvim detaljima Brankov prijatelj Ante ne zna i ne želi govoriti, ali kaže nam kako je Branko bio iznimno pobožan i vjerovao je u instituciju braka želeći sačuvati vlastiti.

Imao je zabranu prilaska supruzi
– Imaju četiri kćeri i sina. Znam koliko mu je bilo stalo da spasi obitelj. Teško je podnosio činjenicu da mu se brak raspada jer je bio vrlo pobožan i obitelj mu je bila svetinja. Obuzimala bi ga ljubomora. Govorio sam mu da se makne od svega, satima smo znali pričati. Ipak, teško je razumjeti da je baš morao ovako reagirati. Bio je izgubljen nakon izlaska iz istražnog zatvora, morao je naći negdje smještaj jer je dobio zabranu prilaska supruzi, ali govorio je kako će prodati tu kuću u kojoj su živjeli i da će svatko sebi nešto uzeti. Činilo se da će biti dobro, stvarno sam vjerovao u to – govori nam Ante.

Podsjetimo, Branko je 32-godišnjaka zasuo hicima oko 12.15 sati nakon čega se dao u bijeg na motoru. Sve se odvijalo ispred servisa poljoprivrednih strojeva, 200-ak metara od zgrade policije u Trogiru.

Mlađi muškarac je, kako doznajemo, radio u poljoprivrednoj zadruzi te je po nalogu šefa otišao preuzeti kosilicu koja je bila na popravku. Branko ga je pratio, i to očito ne samo taj dan nego i inače. J.M. je bio u automobilu kada mu je na motoru prišao Branko. Prvo su se verbalno posvađali, a potom je bivši policajac kroz prozor ispalio nekoliko hitaca u smjeru glave i tijela.

– Čuo sam par hitaca, mislim da su bila dva, iako se spominje da su bila tri. Par sekundi poslije projurio je muškarac na motoru – kazali su nam na obližnjem gradilištu.

I sam Branko, koji je u policijsku mirovinu otišao prije 10-ak godina, bavio se građevinom. Kažu nam da mu u posljednje vrijeme posao nije išao najbolje, da su mu mnogi ostajali dužni zbog čega je sve teže poslovao. Uvjereni su i da ga je i to, uz sumnju na aferu svoje supruge, prilično pogađalo. Kao policajac bio je, tvrde nam mještani, za primjer drugima.

– Bio je dobar policajac, uvijek pravedan i sve je moralo biti po slovu zakona. Takvoga ga ja pamtim. Bio je markantan, bio je pojava i autoritet. Da bi mogao ovako nešto napraviti ne mogu vjerovati ni sam – kažu nam mještani.

Zbog obiteljskog nasilja uhićen je u siječnju. Verbalno i fizički napao je suprugu nanijevši joj lakše tjelesne ozlijede. Također, u žaru ludila je u pod, u smjeru njezinih nogu, ispalio hitac iz pištolja.

On se tada branio da je pištolj sam opalio, da nije bio zakočen te da ga je nedavno upotrijebio u žaru svadbenog slavlja. Iz istražnog zatvora izašao je nekoliko mjeseci kasnije, oko Uskrsa. Dobio je zabranu prilaska ženi ne bliže od 100 metara.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
22.7 ° C
23.3 °
21.8 °
41 %
3.1kmh
0 %
Čet
23 °
Pet
16 °
Sub
20 °
Ned
23 °
Pon
23 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9365
GBP
1,1686
CHF
1,0255
CNY
0,1294
HUF
0,0026
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: